No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kultúra v R. Sobote zostala bez vedenia. K odstúpeniu riaditeľky sa vyjadrujú poslanecké kluby aj zamestnanci MsKS

6. marca 2023 | | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote od 1. marca nemá riaditeľku. Funkciu od roku 2015 zastávala Milana Jutková, no tá odstúpila. Dočasne poverená vedením MsKS je Tatiana Koniarová, pracovníčka v tejto inštitúcii.

K odstúpeniu bývalej riaditeľky poskytli stanovisko zamestnanci MsKS, Mestskej galérie a Kina Orbis v Rimavskej Sobote.

Článok pokračuje pod reklamou


"V utorok (28. 2.) sme prijali správu o odstúpení Milany Jutkovej z postu riaditeľky Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote. My, zamestnanci MsKS, sme presvedčení, že počas jej vedenia naša inštitúcia napredovala a otvárala sa čoraz širšiemu publiku. Vytvárala pre nás slobodný priestor na realizáciu, vďaka čomu mohli na pôde MsKS vzniknúť nové projekty ako Kvízmajster, Konfereska, Sobotský Jazztival, folklórny festival Pod sobotskou bránou, Seniorfest, Lokál, Malá škola hudobnej improvizácie či multižánrový festival FRAJ, ktorý navštevujú diváci z celého Slovenska, ako aj výstavná činnosť a tvorivé dielne Mestskej galérie. Pod jej vedením sme do Rimavskej Soboty priniesli množstvo skvelých a úspešných divadelných predstavení, muzikálov či hudobných vystúpení, vrátane koncertov vážnej hudby, ktoré sa v našom meste tešia už viac ako 40-ročnej tradícii," uviedli ďalej so slovami, že prispela tiež k znovuotvoreniu letného kina v amfiteátri, po ktorom Soboťania roky volali, či k vzniku nového klubového priestoru v bábkovej sále Domu kultúry.

Vyslovili sa, že okolnosti odstúpenia bývalej riaditeľky z vedúceho postu ich znepokojujú. "Vo verejnom priestore totiž zaznievajú informácie, ktoré nás vedú k otázke, či nebola k svojej rezignácii dotlačená na základe zákulisných politických dohôd. Sme presvedčení, že MsKS potrebuje, aby na jeho čele stál človek s patričným morálnym a odborným kreditom, ktorý má profesijný vzťah ku kultúre a umeniu, a nie politický nominant. Žiadame preto, aby uvedené kvality boli pri novom výberovom konaní zohľadnené a všetkých občanov a občianky mesta prosíme, aby jeho priebeh s úprimným záujmom sledovali."

Svoj názor ohľadom odstúpenia Milany Jutkovej z funkcie riaditeľky vyjadrili dva poslanecké kluby na svojich stránkach na sociálnej sieti:

O novom riaditeľovi alebo riaditeľke MsKS sa rozhodne na základe výsledku výberového konania, ktoré v najbližšej dobe pripraví Mestský úrad v Rimavskej Sobote.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross