No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kultúrne leto v Rimavskej Sobote pokračuje

Program Kultúrneho leta, ktorý pripravilo Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote, pokračuje už v  najbližší piatkový večer. O 19-tej hodine na Hlavnom námestí so známymi tanečnými melódiami svetových a domácich hitov vystúpi Magda Ráková, Jozef Mikulec a Robert Ligárt.

V prvú augustovú sobotu si zas na svoje prídu všetci tí, ktorí túžia vrátiť sa v čase a okúsiť atmosféru Divokého západu. Westernový deň pre malých i veľkých začína o 10-tej hodine v mestskej záhrade pri amfiteátri. Chýbať nebude jazda na koňoch, plieskanie bičom, rodeo býk, ryžovanie zlata, nafukovací hrad, ukážky a výučba country tancov s košickou tanečnou skupinou Nashville, maľovanie na tvár či mnoho zábavných hier a súťaží pre deti.  O tóny country sa postarajú hudobné skupiny L.C.B. z Lučenca a Bluetrend z Rimavskej Soboty, podávať sa budú aj western špeciality ako guľáš či megapalacinky.

Letné decibely, to je prehliadka amatérskych rockových skupín mesta a okresu, ktorá sa bude konať 9. augusta o 18-tej hodine na rimavskosobotskom amfiteátri. Príležitosť vystúpiť a predviesť svoju tvorbu dostanú kapely ako Know way, Delírium, Attermead, Deep Silence a Propaganda.

Výtvarníkom a milovníkom literatúry, fotografie či divadla istotne netreba pripomínať tradičné LETAVY. Krokava pri Hnúšti im bude patriť od 10. do 17. augusta.

Filmy ako Polčas rozpadu, Vratné láhve, Tajnosti a Václav zakončia tohtoročné kultúrne leto. Večerné projekcie na Hlavné námestie prinesie Bažant Kinematograf, ktorý do nášho mesta zavíta v stredu, 23. augusta.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross