No active "ca-sidebar-197687" sidebar

LETAVY: Otvoria výstavu prác z tohtoročného umeleckého tábora

21. septembra 2011 |  | | |

Viac ako mesiac uplynul odvtedy, ako sa účastníci známeho umeleckého tábora vrátili z Kokavy späť k svojim každodenným povinnostiam. Tento týždeň sa zídu opäť, v Rimavskej Sobote, aby spoločne otvorili výstavu prác z 26. ročníka Letáv. Vernisáž je naplánovaná na piatok, 23. septembra, o 17.00 hod. v priestoroch galérie Ganevia v Dome kultúry.

Ako pre Rimava.sk povedal zakladateľ Letáv a jeden z hlavných organizátorov Marian Lacko, vystavené budú výtvarné a fotografické práce, pripravené je aj premietanie krátkych videí z prezentácií iných dielní. „Všetko sa ukázať nedá, ale bude tam z každého rožku trošku,“ povedal Lacko a doplnil, že priestory galérie využili na maximum. Zároveň poznamenal, že v piatok podvečer sa v Rimavskej Sobote stretne asi stovka účastníkov tábora zo Slovenska aj z Čiech. Výstava potrvá do konca októbra.

Letavy sa konali od 7. do 14. augusta v rekreačnom zariadení Kokava Línia, tento rok privítali vyše 300 účastníkov. Tí počas týždňa pod vedením skúsených lektorov tvorili v niekoľkých dielňach. Nechýbala maľba, grafika, keramika, umelecké kováčstvo, literárna aj hudobno-textárska dielňa či tanečná tvorba. Novinkou bol návrat grafiky, dielňa experimentálny šperk a malý objekt ako aj autorské a experimentálne divadlo.

Dvadsiaty šiesty ročník letného tábora výtvarníkov, literatúry, fotografie, divadla a hudby LETAVY  organizovalo Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota a Občianske združenie Oxymoron v spolupráci so Základnou umeleckou školou.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
LETAVY: Práce v dielňach sa blížia do finále. Chystá sa nočná vernisáž a prezentácie
Kokava opäť privítala mladých umelcov, začali sa obľúbené LETAVY
LETAVY: Umelecký plenér začína na budúci týždeň. Ponúka 14 tvorivých dielní


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross