No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Letné tvorivé dielne Mestskej galérie začínajú už v pondelok

30. júna 2009 |  | 

Batikované hodvábne šatky a tričká, mydlá, magnetky, svietniky či zvonkohry si budú môcť aj tento rok vyrobiť účastníci tvorivých dielní, ktoré organizuje Mestská galéria v Rimavskej Sobote. Začínajú sa už budúci pondelok, 6. júla o deviatej hodine. Rimava.sk informovala vedúca galérie Gabriela Garlatyová. Ako uviedla, prvý deň sa bude niesť v znamení podmorského sveta. Po slávnostnom otvorení a zoznamovacích aktivitách si deti (ale aj dospelí) zabatikujú hodvábnu šatku pomocou mikrovlnnej rúry. Odlievať sa budú aj voňavé mydlá a ozdobné magnetky na chladničky, záver bude patriť orientálnym a brušným tancom.

Pod názvom Happy day pokračujú tvorivé dielne v stredu, 8. júla. Na programe je batikovanie a maľovanie tričiek, výroba sadrového svietnika, satinovanie a výzdoba pohárikov.

V pondelok 13. júla bude hosťom tvorivých dielní známy akademický maliar Štefan Balázs. Malí i veľkí účastníci dielní si v tento deň vyskúšajú maľbu na vlastnoručne pripravené plátno a odhalia najstráženejšie tajomstvá významných slovenských a svetových maliarov.

O dva dni neskôr, v stredu 15. júla sa Mestská galéria zmení na „babičkinu záhradu“. Účastníci sa naučia rozoznávať bylinky, dozvedia sa o ich účinkoch, jednu si dokonca zasadia do vopred ozdobeného črepníka.

Posledný deň tvorivých dielní je pripravený na štvrtok, 27. augusta. Popoludní od 15-tej hodiny začína „Cestovanie do vesmíru“. Vyrábať sa bude zvonkohra s námetom slnečnej sústavy ako aj hodvábne obrázky a pozdravy.

„Dielne sú tvorivým a zábavným oddychom, účastníci sa tu hravou formou naučia rôzne umelecké techniky, spoznajú umenie aj z iného pohľadu,“ uviedla pre Rimava.sk Garlatyová. Ako dodala, všetky výrobky si budú môcť odniesť domov.


Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross