No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Už dnes bluesový súboj Peter Lipa verzus Peter Cmorik

30. júla 2012 |  | | |

Dvaja Petrovia, dvaja výborní speváci z dvoch rôznych generácií na jednom pódiu – už tento týždeň v redute Čierny orol v Rimavskej Sobote. Slovenský džezmen Peter Lipa a mladý úspešný hudobník Peter Cmorik budú pred očami divákov viesť hudobný súboj v najznámejších bluesových skladbách, v sprievode renomovaného harmonikára Ericha Boboša Procházku a kapely Peter Cmorik Blues Band. Jedinečným hudobným projektom Two Generations of Blues pokračuje rimavskosobotské kultúrne leto HOT ART v stredu, 1. augusta, o 19.00 hod.

Interpretov, ktorí sa stretnú na pódiu, netreba osobitne predstavovať, neraz vystúpili už aj pred rimavskosobotským publikom. Peter Lipa, 69-ročný spevák, skladateľ a organizátor hudobných podujatí patrí medzi významné osobnosti slovenského džezu. Umelec vydal tento rok nový autorský album, ktorý prišiel na trh po dlhých siedmich rokoch od poslednej úspešnej platinovej “dosky” Lipa spieva Lasicu.

Niekoľkonásobný Zlatý Slávik Peter Cmorik je členom nového zoskupenia Peter Cmorik Blues Band v zložení Martin Gašpar (basová gitara), Pišta Lengyel (gitara), Maťko Zajko (gitara) a Ajdži Sabo (bicie). Ich hudba vychádza jednoznačne z blues, ale nájdu sa v nej aj prvky charakteristické pre funk, soul, swing, reggae alebo hillbilly.

Dvojicu spevákov bude sprevádzať aj Erich Boboš Procházka, jeden z najlepších hudobníkov zo žánru blues na Slovensku, bluesový harmonikár. Pôsobil s obrovským množstvom muzikantov rôznych žánrov. Zúčastnil sa na nahrávaní desiatok albumov pre rôznych interpretov od scénickej hudby cez pop music až po doom metal. V roku 2003 ho hudobná akadémia ocenila Aurelom za najlepší inštrumentálny výkon. V dnešnej dobe, okrem skupiny Sitra Achra, spolupracuje s Richardom Müllerom, Petrom „Bonzom“ Radványim, Petrom Lipom, Petrom Cmorikom, Silviou Josifoskou a ďalšími.

Vstupné na koncert 5 eur, deti a mládež do 18 rokov 3 eurá.

Podujatie HOT ART sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Viac o jednotlivých podujatiach sa dozviete aj vo vynovenom Kalendári akcií.

Zdroj: Rimava.sk, sponzorovaný článok (Rimava.sk je hlavný mediálny partner podujatia)
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross