No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Lučenec: V júli bude v meste miestami obmedzená doprava, v uliciach natáčajú filmári

3. júla 2020 | |  | 

Lučeneckými ulicami sa budú v priebehu júla premávať herci a filmový štáb. Mesto sa stalo dejiskom romantickej gangsterky Čierne na bielom koni. Filmovanie sa nezaobíde bez dopravných obmedzení.

Scény budú točiť vo viacerých lokalitách, presunú sa aj mimo mesta

Ako pre Rimava.sk povedala hovorkyňa mesta Lučenec Mária Bérešová, všetko závisí od filmárov a aj keď je známe, v ktorých miestach budú točiť, termíny filmovania sa môžu posunúť. „Filmári komunikovali s oddelením dopravy a predložili predbežný časový harmonogram. Všetko však závisí od počasia, počas priebehu mesiaca sa termíny môžu zmeniť,“ vysvetlila hovorkyňa dôvody nezverejnenia presných dátumov dopravných obmedzení.

Článok pokračuje pod reklamou



Najbližšie obmedzenia by mali byť v sobotu 4. júla pod nadjazdom na Ulici J. Kármána a Ulici Terézie Vansovej. Štáb sa ďalej presunie aj na Ulicu Dr. Herza či Jókaiho. Natáčať budú i na Kubínyiho námestí a v jeho okolí. Obmedzeniam sa nevyhne ani Ulica Sládkovičova, tam by mali filmári točiť koncom tohto mesiaca. Prvá klapka padla v stredu 2. júla na Ulici Begova, scény budú vznikať postupne počas celého mesiaca.

Mesto preto žiada Lučenčanov o trpezlivosť. Na príťaž nechce byť ani filmový štáb. „Viem, že ako obyvatelia mesta máte iné, dôležitejšie starosti, ale bol by som rád, keby ste nás aspoň na toto leto prijali za svojich, trochu strpeli naše filmárske vrtochy a ja vám na oplátku sľubujem, že s nami zažijete dobrodružstvo, ktoré bude stáť za spomienku,“ napísal v liste obyvateľom Lučenca režisér a producent filmu Rasťo Boroš.

„Okrem lučeneckých ulíc sa film Čierne na bielom koni bude natáčať aj v okolitých dedinách. Konkrétne v Haliči, Podrečanoch a Starej Haliči,“ uvádza sa na sociálnej sieti mesta Lučenec.

Ako ďalej dodal Boroš, výber lokality na natáčanie si vybral z čisto osobných pohnútok. „Pochádzam z Malohontu a aj keď tu dlhé roky nežijem, vždy sa sem rád vraciam, lebo človek svoje korene nezaprie, a ak sa o to pokúsi, stratí čosi sám zo seba,“ tvrdí režisér Boroš, ktorý verí, že do filmovania sa ako komparzisti, pomocníci či verní fanúšikovia zapoja aj miestni obyvatelia.

Zdroj: Rimava.sk, lucenec.sk, FOTO: filmstanko.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross