No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Ľudia, ktorí cestujú, chcú vidieť prírodné krásy, ale aj spoznať históriu tohto regiónu, povedala riaditeľka GMM

28. septembra 2022 | | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu si Gemersko-malohontské múzeum (GMM) pripravilo počas včerajšieho dňa (27. 9.) program pre milovníkov cestovania a histórie a tiež pre rodiny s deťmi.

Program v priestoroch múzea bol otvorený príhovorom riaditeľky GMM Oľgy Bodorovej, predstavil sa aj zástupca Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Jozef Kopor. „Múzeum má predovšetkým poznávací charakter a ja si myslím, že ľudia, ktorí cestujú, chcú vidieť prírodné krásy, ale aj spoznať históriu tohto regiónu,“ uviedla vo svojom príhovore riaditeľka múzea.

Článok pokračuje pod reklamou


Zástupca OOCR Gemer uviedol, že táto organizácia sa snaží podporovať cestovný ruch všetkými možnými spôsobmi. „Snažíme sa vytvárať aj nové zaujímavé miesta lákavé pre turistov v regióne Gemer-Malohont, ktorý sa rozprestiera v troch okresoch a rovnako sa snažíme turizmus prezentovať aj formou propagácie v médiách, rozhlase, televízii...," vysvetlil Kopor.

V naplánovanom program nasledovali prezentácie o cestovaní za kultúrou a históriou v 80. rokoch 19. storočia v porovnaní s rokom 2022 v regióne Gemer-Malohont v podaní kultúrno-výchovnej referentky a lektorky GMM Eleny Lindisovej a reprezentácia činnosti OOCR Gemer.

Zaujímavosťou programu bola vyhliadková jazda na koči po uliciach mesta so sprievodným slovom lektorky GMM, ktorá priblížila históriu jednotlivých častí mesta. O vychádzku na koči sa postaral Jozef Krupa, majiteľ Ranča Megi v Poltári.


Za Svetový deň cestovného ruchu je oficiálne vyhlásený 27. september. Oslavuje sa od roku 1979 na základe rozhodnutia Svetovej organizácie cestovného ruchu (UNWTO). V tento deň sa symbolicky končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a začína sa na južnej pologuli.

GMM v Rimavskej Sobote ukončuje turistickú sezónu 30. septembra (v piatok). Po tomto termíne (od 1. októbra) bude múzeum otvorené v utorok až piatok od 9:00 do 17:00 hod., počas víkendov od 13:00 do 17:00 hod.

Podujatie bolo realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu GEMER a s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.


NENCHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross