No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Milovníci čítania sa v Revúcej ponoria do sveta kvalitných kníh. Príde aj Vedátor

3. novembra 2022 | | |  | 

REVÚCA - Pomaly je pred nami koniec ďalšieho týždňa, a to znamená, že nás čaká aj nová programová štruktúra v Meste kultúry 2022.

Už najbližšiu sobotu (5. 11.) pozýva tím Mesta kultúry 2022 milovníkov čítania do Revúcej, kde sa na celých 12 hodín ponoríte do sveta kvalitných kníh. "Podujatie Hviezdny maratón čítania organizované partnerským združením Mesta kultúry Revúca, HumnoArt, oživuje odkaz regiónu Gemer ako klenotnice slovenskej literatúry, s akcentom najmä na žánre sci-fi a fantasy reprezentované osobnosťou Gustáva Reussa a jeho prelomovým románom Hviezdoveda," opísal Martin Pižem za Mesto kultúry 2022.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdny maratón čítania odštartuje prvú novembrovú sobotu o 9:00 hod. v spoločenskej sále Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej a potrvá 12 hodín, až do 21:00. Cieľom podujatia je podporiť prehlbovanie vzťahu medzi čitateľom a literatúrou, a to účastnícky atraktívnym spôsobom. "Revúčania i návštevníci mesta si budú môcť v príjemnej atmosfére čítať vlastné knihy, alebo si vybrať zo zaujímavých titulov, ktoré budú na mieste k dispozícii na vypožičanie."

Pre čítajúcich bude počas celého dňa pripravené občerstvenie a viacero pútavých sprievodných aktivít. Najväčším ťahákom spomedzi nich je beseda so známym popularizátorom vedy Samuelom Kováčikom z obľúbeného podcastu Vedátor o jeho knihe “Obyčajné zázraky”.

Ako prezradila Alexandra Varcholová zo združenia HumnoArt, Samuel účastníkom maratónu čítania zážitkovým spôsobom predstaví množstvo zaujímavostí zo sveta fyziky, astronómie či iných vedných disciplín. "Tešíme sa, že sa naživo predstaví práve v Revúcej – meste fantastiky."

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalej v rámci sprievodného programu prebehne kvíz s knižnými odmenami, workshop pre malých i veľkých inšpirovaný vesmírom či reťazové čítanie, v rámci ktorého sa budú vždy o celej hodine na pokračovanie čítať úryvky z knihy Príbehy Hviezd od Anity Ganeri.

Účasť na podujatí je bezplatná a nevyžaduje si prihlásenie vopred. "Príďte si s nami len tak čítať, spoznať iných príjemných ľudí so záľubou v čítaní, dozvedieť sa množstvo nového a užiť si príjemný deň," pozýva tím Mesta kulúry 2022.

Bližšie informácie a časový harmonogram podujatia môžete nájsť na webovej stránke Prepni na Revúcu v časti „Program“ alebo v udalosti na Facebooku.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross