No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mladí herci sa predstavia s komédiou Hlava medúzy. Hrá v nej aj Rimavskosoboťan Cyril Žolnír a známy Lukáš Pelč

13. novembra 2013 |  | |

Cyril ŽolnírHlava medúzy. Bláznivá, uletená, miestami absurdná komédia, ktorú milovníkom divadla naservírujú mladí herci, študenti VŠMU z Divadla Lab. Medzi nimi aj Rimavskosoboťan Cyril Žolnír, ktorý sa tak opäť vracia na domáce divadelné dosky. Diváci však uvidia v akcii aj Lučenčana Lukáša Pelča, známeho z reklamy (kto by nepoznal jeho hlášku „Díky Broňa“), seriálového Paneláka a najnovšie aj z filmu Kandidát. Predstavenie je na programe v stredu, 13. novembra o 19.00 hod., v rimavskosobotskom Dome kultúry.

Dej hry je na prvý pohľad jednoduchý. Mladý muž čaká, ako obvykle, na milenku svojho dobrého priateľa. Šofér však tentokrát pred dom neprivezie madam, ale akýsi kufor. Rozprúdi sa tak sled udalostí, ktoré mladému mužovi (a nielen jemu) poriadne zamotajú hlavu.

Hlava-Medúzy_RSA akú úlohu má v celom „zmätku“ Cyril? „Predstavím sa ako spisovateľ, podivný a svojský umelec, ktorý môže tvoriť len vtedy, keď trpí. O svoje utrpenie sa preto rozhodne postarať sám, a to tak, že núti svoju oddanú manželku k nevere, pričom jej sám vyberá milencov,“ priblížil Rimavskosoboťan svoju rolu v Hlave medúzy. Práve groteskné pózy a spisovateľove návaly utrpenia patria podľa kritikov medzi najvtipnejšie momenty inscenácie. O tie však nebude núdza počas celého predstavenia a diváci sa môžu v stredu tešiť na komédiu, ktorá zaručene pobaví.

Hlava medúzy je jedným z početných diel francúzskeho prozaika, džezového hudobníka a dramatika Borisa Viana. Preslávil sa najmä románom Pena dní, ktorý je pre mnohé generácie kultovým. Jeho jedinečný jazyk a imaginácia z neho urobila vraj najsrdcervúcejší román súčasnosti.

Hru Hlava medúzy v podaní hercov Divadla Lab režíroval Michael Vyskočáni.
Účinkujú: Cyril Žolnír, Lukáš Pelč, Michal Thomasy, Dominik Gajdoš, Jozef Jurčišin-Kukľa, Veronika Strapková.

[nggallery id=1224]

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross