No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsKS: Dobšinského rozprávkový Gemer opäť v Rimavskej Sobote

30. októbra 2017 |  | 

Záver minulého týždňa patril v Rimavskej Sobote rozprávkam. V termíne 25. až 27. októbra sa v Dome kultúry konal 23. ročník podujatia Dobšinského rozprávkový Gemer 2017. Počas troch dní, ktoré boli zamerané hlavne na detského diváka, sa uskutočnilo množstvo podujatí. Organizátori pripravili dve detské divadelné predstavenia, rozprávku z pera P. Dobšinského Ako išlo vajce na vandrovku v podaní Bábkového divadla z Košíc, či interaktívne divadlo Láska, dobro a zlo od mládežníckej organizácie Oliver. Tvorivé dielne z rôznych odvetví umenia ako Tanečné pódium s využitím moderného tanca a hudby pri tvorbe rozprávky, kreatívnu výtvarnú dielňu s využitím prírodných materiálov Maľujeme rozprávku, či folklórnu tvorivú dielňu s prvkami gemerského folklóru zo Sirka, viedli známi a obľúbení lektori.

Stredoškolákom bola venovaná prednáška a beseda na tému Tematická výstavba ľudovej rozprávky, vyhodnotenie literárnej autorskej súťaže s tematikou Dobšinský. Ďalej to bolo čítanie najobľúbenejších rozprávok P. Dobšinského v MŠ i večerné divadelné predstavenie Ženba, alebo výlomky z Gogoľa v podaní rimavskosobotských ochotníkov z DS Divosud.

Dobšinského rozprávkový Gemer je tradičné podujatie venované zachovávaniu slovenskej ľudovej rozprávky vo všetkých jej podobách, ktorého cieľom je formovanie osobnosti a postojov detí a mladých ľudí, posilnenie príslušnosti k tradíciám, k regiónu, iniciovanie mladých začínajúcich autorov k tvorbe rozprávok a v neposlednom rade pripomenutie si odkazu P. E. Dobšinského. Hlavným organizátorom bolo Mestské kultúrne stredisko, ktoré podujatie realizovalo s finančnou podporou z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.

Zdroj: MsKS Rimavská Sobota, FOTO: Attila Gecse


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross