No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsKS: Herci Hurajová, Majeský aj Sládečková prídu v nedeľu s výbornou komédiou o manželstve

28. februára 2012 |  | 

Už túto nedeľu, 4. marca, prinesie Mestské divadlo DPOH do Rimavskej Soboty skvelú komédiu  Neila Simona s názvom Bosé nohy v parku. V hre o manželstve a medových týždňoch sa predstaví osvedčené herecké duo Lucia Rózsa Hurajová a Marek Majeský, ale aj Marta Sládečková, Štefan Kožka a Pavol Šajmovič. Predstavenie sa uskutoční v divadelnej sále Domu kultúry o 19. 00 hod.

Vstupné je 13 eur v predpredaji, pri zakúpení štyroch lístkov, piaty dostanete zdarma!

Svieža komédia je o zamilovaných mladomanželoch, ktorí sa práve nasťahovali do spoločného hniezdočka lásky. V byte, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na aký boli zvyknutí, pomaličky odhaľujú nielen „sladkú“ realitu vzájomného spolužitia. Spoznávajú sa v krízových situáciách a objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, čo vyvoláva viacero humorných ale aj „dramatických“ situácií. Zdrojom nedorozumení je matka, ktorej sa nepáčia dcérine rozhodnutia,  aj exotický sused, do ktorého sa dáma v rokoch zaľúbi. Podľa režiséra Jozefa Krasulu  hra rozpráva aj o konflikte generácií. Jej základ však je v objavovaní všetkého, čo súvisí s manželským spolunažívaním.

Hra sa dočkala aj úspešného filmového spracovania s Jane Fondovou a Robertom Redfordom v hlavných úlohách.

Lucia Rózsa Hurajová a Marek Majeský sa ako divadelní „manželia“ v Rimavskej Sobote predstavili v roku 2010, v úvodný večer festivalu divadla a hudby Atrium Art. Divákov výborne pobavili komédiou Sólo pre dvoch hluchých, ktorá hovorila aj o tom, čo sa stane, keď sa láska  zmení na stereotyp a rutinu.

Zdroj: MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross