No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsKS na tento rok uvažuje aj o koncertoch amatérskych hudobných skupín, miss-ka nebude

15. januára 2009 |  | | | | |

Koncerty amatérskych hudobných skupín, spevácke súťaže, alebo rôzne iné aktivity, závisiace od získania grantov z EÚ patria k rozšírenej ponuke Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Rimavskej Sobote, nad ktorými sa v tomto roku uvažuje. Rimava.sk informoval riaditeľ MsKS Ľubomír Šárik. „Ponuku chceme rozšíriť o atraktívne žánre najmä z oblasti popkultúry a vzdelávacích či zábavných podujatí pre mládež,“ povedal Šárik, ktorý medzi tri najnavštevovanejšie žánrové akcie tohto roku avizuje Atrium Art, bohatšie kultúrne leto a Letavy.

„Za najzaujímavejšie pripravované akcie z tradičných považujem celoštátne súťažné prehliadky Dni Mihalya Tompu a Divadlo a deti,“ uviedol riaditeľ MsKS, ktoré v minulom roku zorganizovalo alebo sprostredkovalo pre verejnosť viac ako 120 podujatí rôznych druhov, umeleckých a náučných žánrov. Podľa Šárika najviac bolo podujatí pre deti, tvorivých dielní a výstav profesionálnych aj neprofesionálnych umelcov. Medzi veľmi navštevované patria aj tradičné podujatia ako Letavy, Atrium Art, Art misie, remeselnícke dielne, ale aj koncerty populárnych skupín, či profesionálne divadelné predstavenia.

Šárik účasť divákov na jednotlivých podujatiach v minulom roku hodnotí ako rôznu. Dôvodov je viac, ale každý si mohol z pestrej ponuky vybrať to svoje. Napríklad len v kine Orbis na filme Báthory bolo viac ako 3 000 divákov. Na svoje si však prišli aj labužníci náročných druhov umenia, ako sú koncerty vážnej hudby a pod.

Ako sa Šárik vyjadril, v tomto roku nepočítajú s organizovaním Miss Gemer-Malohont, alebo inej súťaže krásy. „Dôvodov je viac, nebudem však o nich hovoriť,“ poznamenal. Súťaž Miss Gemer-Malohont sa naposledy konala v Rimavskej Sobote v roku 2003, kedy sa víťazkou stala Jana Katreniaková z Kokavy nad Rimavicou.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross