No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsKS: Rozprávkové prázdniny 2020 začínajú už v nedeľu

Obľúbený projekt, ktorý je adresovaný najmenšiemu divákovi, Rozprávkové prázdniny / Mesés szünidő začína už najbližšiu nedeľu prvým predstavením. Celkovo budú štyri. Podľa informácií z Mestského kultúrneho strediska začínajú vždy v nedeľu o 17-tej hodine. Deti s rodičmi sú vítané na nádvorí Čierny orol, ak by pršalo, predstavenia budú v Dome kultúry. Programy sú cenovo dostupné pre všetkých, vstupné je 2 eurá.

Profesionálni herci z Divadla Fí zahrajú už túto nedeľu, 26. júla o 17.00 hod. bábkovú inscenáciu pre deti od 3 rokov Recept na leva. V nej sa Viktor stretáva s Hankou. A ich zdanlivo náhodné stretnutie vyústi do veľkého dobrodružstva. Hanka sa mení leva a jediný kto jej dokáže pomôcť je Viktor. Či to dokáže a čo všetko dvojicu pri tom postretne, sa dozviete ak prídete v nedeľu na predstavenie do Čierneho orla. Po predstavení bude nasledovať kratučký workshop pre všetkým malých divákov.

Článok pokračuje pod reklamou



„Napriek zložitej finančnej situácii nás Mesto Rimavská Sobota podporilo a tak sa našim deťom počas štyroch letných nedelí predstavia na nádvorí Čierny orol štyri skvelé divadlá,“ povedala pre Rimava.sk Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré projekt organizuje spolu s OZ Oxymoron.

O týždeň na to, v nedeľu 2. augusta o 17.00 hod. privítame na nádvorí dvoch obľúbených hercov Écsi Gyöngyi a Kováts Marcella, ktorí rozpovedia maďarsky hovoriacim deťom rozprávku A világ kenyere / Chlieb náš každodenný. So svojimi pesničkami a bábkami ich nestretneme v našom meste po prvýkrát a iste ani posledný.

Tretiu augustovú nedeľu (16. 8.) o 17.00 hod. strávime v spoločnosti hercov Divadla na hojdačke. Na nádvorí Čierneho orla zahrajú veselé predstavenie s pesničkami TdPaslík vhodné pre deti od 3 do 10 rokov. Hlavný hrdina príbehu sa vydá do sveta zastaviť slnko, aby jeho kamarátka slnečnica na jeseň neodkvitla. Na svojej ročnej púti zažije rôzne dobrodružstvá, stretne mnoho priateľov, ktorí tiež potrebujú k životu slnko a na koniec…vlastne, koniec už uvidíte v divadle. V predstavení sú zastúpené viaceré témy: 4 ročné obdobia – súvislosti medzi prírodou a jej cyklami. Ako už aj názov predstavenia napovedá, zaoberá sa tiež logopedickou témou – aj človek s rečovou chybou dokáže spraviť veľké veci, ak na sebe pracuje. Nechýbajú ani veselé pesničky a prvky interakcie s publikom.

Záverečné predstavenie Rozprávkových prázdnin Veselá vandrovka v podaní hercov Divadla TuŠ spestrí poslednú nedeľu v auguste, 30. 8. o 17.00 hod. všetkým deťom od 2 rokov. Keď sa Vám nechce ísť na výlet s mladším súrodencom a ešte k tomu prší, najlepšie je otvoriť si knihu a vojsť do rozprávky. V príbehu O troch prasiatkach a Ako šlo vajce na vandrovku sa dozvieme, že len s kamarátmi dokážeme premôcť vlka či zlých zbojníkov. Tak nezatvárajte knihu. Inscenácia Divadla TUŠ je inšpirovaná klasickými rozprávkami a stretnete sa v nej s krásnymi bábkami, vyrobenými podľa ilustrácií z knižky.

Tak si to pekne zhrňme, milé deti, milí rodičia! Všetky predstavenia budú

1. úžasné

2. vždy v nedeľu o 17.00 hod.

3. na nádvorí Čierny orol / ak by pršalo budú v Dome kultúry

5. cenovo dostupné pre všetkých: 2€

Projekt Rozprávkové prázdniny realizuje OZ Oxymoron spolu s MsKS, s finančnou podporou mesta Rimavská Sobota.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross