No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Cenu mesta je navrhnutých deväť kandidátov

27. apríla 2009 |  | |

Rimavskosobotskí poslanci budú zajtra, 28. apríla, rozhodovať aj o návrhoch kandidátov na „Cenu mesta Rimavská Sobota“. Tá by mala byť udelená na slávnostnom májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva pri príležitosti Dňa mesta.

Medzi návrhmi sa niekoľkokrát opakuje meno Zuzany Lukáčovej ako aktívnej členky výboru mestskej časti Západ a bývalej poslankyne mestského zastupiteľstva. Komisia kontroly ako aj komisia školstva a kultúry na udelenie ceny mesta navrhla Tatianu Koniarovú, pracovníčku Mestského kultúrneho strediska za prípravu mnohých podujatí a voľnočasových aktivít pre deti a mládež.

Zbor pre občianske záležitosti (ZPOZ) nominoval Evu Čarnokú, dlhoročnú členku ZPOZ, ktorá hudobne doprevádza sobáše, uvítania detí a všetky slávnostné podujatia konané na mestskej radnici.
Za celoživotné dielo, vzornú prezentáciu a šírenie dobrého mena mesta je medzi navrhnutými Július Bredár, profesor Karlovej univerzity, vedec, literárny historik a rodák z Rimavskej Soboty.

Komisia výstavby, územného plánovania a dopravy okrem Lukáčovej a Bredára na Cenu mesta ďalej navrhuje Egona Lennera, bývalého predsedu MsNV a Ota Skočovského za činnosť v oblasti ťažkého strojárenstva a vybudovanie odborného školstva.

Spoločný poslanecký klub predkladá návrh ocenenia pre Vieru Topinkovú, členku Slovenského národného divadla, kde vytvorila viac ako 80 postáv v inscenáciách rôznych autorov.

Ako jediný kolektív je na Cenu mesta navrhnutý Bábkarský súbor dospelých BADIDO,ktorý pracuje pri Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote už dvadsať rokov.

Primátor mesta Štefan Cifruš navrhuje udeliť Cenu mesta rimavskosobotskej židovskej náboženskej komunite in memoriam.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross