No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Deň mesta sú naplánované hity z Repete aj koncert Zuzany Smatanovej

16. apríla 2009 |  | |

Oslavy Dní mesta, ktoré kvôli úsporným opatreniam prebehnú v jeden deň, sa uskutočnia v utorok, 5. mája. Pripadnú teda presne na 675. výročie udelenia výsadných práv a slobôd mestu Rimavská Sobota.

Deň mesta otvorí prostredníctvom mestského rozhlasu primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš. Dopoludnia bude na námestí Š.M. Daxnera prebiehať okresná súťaž družstiev prvej pomoci, na Hlavnom námestí sa zatiaľ žiaci základných škôl zapoja do podujatia Maľujeme svoje mesto. Od 13-tej hodiny vystúpi so svojim programovým blokom Centrum voľného času Relax, po ňom sa predstavia kluby a krúžky Mestského kultúrneho strediska.

Na 15-tu hodinu je v dome kultúry naplánované slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom sa budú udeľovať Ceny mesta. Podvečer o 16.30 bude opäť na Hlavnom námestí koncert dychovej hudby Sobotienka, o 17.30 začínajú v kostole reformovanej cirkvi ekumenické bohoslužby.
Od 17.30 bude na Hlavnom námestí zároveň prebiehať folklórny program v podaní súborov Rimavan, Háj a Új Gömör. O 19-tej hodine štartuje trojhodinová Akcent paráda, v ktorej odznejú  hity z Repete.
Na rimavskosobotskom amfiteátri sa večer, od 20-tej hodiny, uskutoční koncert Zuzany Smatanovej s kapelou.

Ako sprievodné podujatie sa v dňoch 5. a 6. mája budú konať jarné trhy na Malohontskej ulici ako aj rôzne športové turnaje – v zápasení, v hádzanej, vo volejbale a v džude.

Do tvorby programu sa zapojil aj Mládežnícky parlament mesta Rimavská Sobota. Jeho akciou je Projekt Infomobil – autobus plný informácií, ktorý bude na Hlavnom námestí pristavený od 9.30. Na štvrtok, 7. mája, mládežnícky parlament pripravil koncert rimavskosobotských skupín Attermead a Before the zero day, ktorý sa bude konať v Espresse DeKáč.

Rimava.sk informovala Tatiana Koniarová a Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross