No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Funky Night vystúpila aj Soboťanka Petra Kepeňová. Lokálpatriotizmus nás stále spája, hovorí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nádvorie Čierneho orla ovládol žáner funky vďaka podujatiu Funky Night, ktoré organizovalo Funkstar Radio. Okrem iných vystúpila na podujatí aj finalistka Superstar a rodáčka z Rimavskej Soboty Petra Kepeňová. 

“Vystúpenie v Rimavskej Sobote bolo pre mňa zodpovednosťou hlavne preto, že človek príde domov a ešte po takej odmlke, čo sme nehrali. Po koronapauze to bolo moje prvé vystúpenie, a práve doma. Myslím, že ten lokálpatritozmus nás stále spája a bolo to aj vidieť. Ľudia boli fajn a spätná väzba tam naozaj bola,” povedala pre Rimava.sk Kepeňová s tým, že v Rimavskej Sobote naposledy vystupovala pred tromi rokmi na vianočnom večierku. 

Článok pokračuje pod reklamou


Kepeňová síce pochádza z Rimavskej Soboty, no momentálne žije v Bratislave. “V hlavnom meste žijem už 16 rokov a domov chodím hlavne ku rodičom. Pred mesiacom som tu bola na dovolenke na Kurinci, prenajali sme si chatku na Močiari. Rada sa sem vraciam do týchto končín,” doplnila. 

Ako pre Rimava.sk povedal jeden z organizátorov podujatia Richard Sokolovský, toto podujatie zorganizovali aj preto, že sú fanúšikmi tohto žánru. “Podľa mňa je hlad po tejto hudbe. Celý nápad vznikol asi pred polrokom na autoumyvárni. Ja som na to nahovoril Jána Čillíka a slovo dalo slovo, našli sme sponzorov a teraz je výsledok,” povedal Sokolovský s tým, že dátum podujatia sa prispôsoboval zvukárovi, ktorý má veľa práce. 

Ján Grus

Podľa slov majiteľa Funkstar Radio Jána Grusa tento projekt podporil v Rimavskej Sobote aj preto, že jeho kolega je práve odtiaľto. “Je to úplne prvá Funky Night v histórii Funkstar Rádia. Očakávam, že sa budú ľudia baviť a chceme, aby mali zábavu na celý večer, o čo sa budeme snažiť,” povedal Grus a dodal, že najbližšie by chceli podobné podujatie zorganizovať v Prahe. 

Na záver sa vyjadril aj ďalší z organizátorov Ján Čillík, ktorý povedal, že bez podpory Funkstar Radio by takýto projekt nikdy nevznikol. “Na podujatí vystúpil ako prvý majiteľ rádia DJ Dopehead, ďalšia bola Petra Kepeňová a potom som nastúpil ja, ako DJ Čičo,” vyslovil sa jeden z organizátorov. 

Na podujatie prišla aj jedna poslucháčka z Čiech, konkrétne z Hradca Králové. “Táto poslucháčka ma počúva už desať rokov a nevynechala ani jednu minútu mojich vysielaní v rádiu. Dnes prišla do Rimavskej Sobote, aby mohla byť na Funky Night,” uzavrel Čilík. 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross