No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na námestie príde obrovský Kameňožrút, Lomidrevo aj Valibuk

6. júna 2012 |  | 

Rozprávkové postavy nadrozmerných veľkostí prídu vo štvrtok popoludní na Hlavné námestie v Rimavskej Sobote, na všetky deti tu čaká originálne pouličné predstavenie. Ako pre Rimava.sk uviedla Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, „ozruty“ budú v centre mesta od 16.30 hod. Predstavenie je súčasťou dvojdňového podujatia Divadlo a deti, vstup je zdarma.

Nadrozmerné rozprávkové postavy zažívajú na svojej ceste nespočetné množstvo dobrodružstiev.
Kameňožrút ochutnáva budovy, Lomidrevo sa postará o zeleň a Valibuk má so všetkým len starosti.
Deti na vlastné oči uvidia, ako to vyzerá, keď sa rozprávkové postavy vyberú z knižiek do sveta.

Predstavenie sa uskutoční v rámci XXI. Ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti Divadlo a deti – Rimavská Sobota 2012, ktorú organizuje Mestské kultúrne stredisko a Národné osvetové centrum Bratislava. Prehliadku  podporilo Ministerstvo kultúry SR.

„Tento rok privítame približne 100 divadelníkov z celého Slovenska, svoje zastúpenie bude mať Zvolen, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Púchov a Žilina. Všetky predstavenia v rámci prehliadky sú bezplatne prístupné verejnosti,” povedala Špitálová. Na deti počas týchto dvoch dní čaká päť divadelných predstavení a dve scénické miniatúry.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross