No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Noc v múzeu príde tento rok humoristka Elena Vacvalová

11. mája 2012 |  | |

Aj tento rok pripravilo Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote podujatie s názvom Noc v múzeu, hosťom večera bude humoristka, rodáčka z Tisovca, Elena Vacvalová. Rimava.sk informovala Martina Mareková z GMM. Večernú atmosféru v múzeu môžu návštevníci zažiť v sobotu, 19. mája od 18.00 hod.

„Tešiť sa môžete na ukážky bojových umení z obdobia gotiky a renesancie, ako aj na ukážky lukostreľby a streľby z kuše v podaní skupiny Vlčí Tesák z Krupiny. Odvážlivci dostanú možnosť vyskúšať si tieto „tiché“ zbrane,“ avizuje Mareková.

Podľa jej slov sú zároveň pripravené aj zaujímavé výstavy – Tehly a tehliarstvo v Gemeri-Malohonte a Novohrade a Ferenczy István (1792-1856). Človek a dielo. Stálou expozíciou bude návštevníkov sprevádzať lektorka oblečená v dobovom kostýme 19. storočia. V priestoroch výstavy, venovanej Istvánovi Ferenczymu, je pripravená výtvarná dielňa, v ktorej sa deti zahrajú na sochárov. Kým budú deti modelovať, rodičia si môžu spríjemniť chvíľu klavírnym polrecitálom zo skladieb Chopina, Rachmaninova, Haydna a Ginastera v podaní Gabiky Ujpálovej z Rimavskej Soboty. Celý program v múzeu opäť zopakujú o 21:00 hodine.

Ani tento rok nebude chýbať stánok s bylinkovým čajom a darček od riaditeľky múzea pre každého 100. návštevníka. Počas Noci v múzeu sa platí vstupné 0,50 €. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma.

Zdroj: Rimava.sk, GMM


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross