No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na piatkovej výstave artefaktov z LETÁV až 400 diel

22. októbra 2008 |  | | | |

Viac ako sto priaznivcov umenia zo Slovenska a Čiech očakávajú organizátori na piatkajšiu vernisáž, kde bude predstavených takmer 400 diel z Letného tábora výtvarníkov (Letavy).  Výstava obsahuje výber kresby, maľby, fotografie, sochy, práce umeleckých kováčov, grafiky, ilustrácie a kombinované techniky. Rimava.sk informovala Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska.

Umelecké diela a artefakty boli vytvorené počas 23. ročníka Letáv v auguste tohto roku v rekreačnej oblasti Krokava. Medzinárodného tábora sa zúčastnilo 360 účastníkov zo Slovenska, Česka, Rakúska, Francúzska, vrátane organizátorov a vystupujúcich vo večerných programoch.

Vernisáž bude v Galérii Ganevia v rimavskosobotskom Dome kultúry v piatok, 24. októbra, o 17-tej hodine. Výstava potrvá do 28. novembra 2008. Na otvorení výstavy zahrá známa rimavskosobotská folková formácia M.E.L.L. Kurátorom výstavy je Marian Lacko.

Organizátormi výstavy sú Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote, Občianske združenie Oxymoron, Základná umelecká škola a Gemersko-malohontské osvetové stredisko.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross