No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na rimavskosobotskom amfiteátri budú koncertovať Horkýže Slíže

15. augusta 2011 |  | | |

Rimavskosobotské kultúrne leto Hot Art bude tento týždeň pokračovať v rockovom štýle. Ako pre Rimava.sk potvrdila Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote, vo štvrtok večer (18:00 – 23:00) si prídu na svoje fanúšikovia populárnej kapely Horkýže Slíže. V úlohe predskokanov sa na pódiu amfiteátra vystriedajú  rimavskosobotské kapely Before the Zero day, Slice of Bread a Slovenská Koruna.

„Horkýže Slíže zrejme netreba nikomu osobitne predstavovať, nitrianska skupina aktuálne nechýba na žiadnom väčšom festivale. Preto sme sa rozhodli pozvať ju na koncert aj ku nám, do Rimavskej Soboty, v rámci kultúrneho leta, počas ktorého by si mal každý nájsť to svoje," povedala Špitálová.
Ako podotkla, vstupné je v predpredaji 5 eur, lístky si možno zakúpiť v Dome kultúry alebo v Turistickom informačnom centre.

.

.

Ako prvá o 18:00 hod. zahrá rimavskosobotská kapela Slovenská koruna (SKK). Tvoria ju bývalí členovia kapely “No a čo” Marián Miklo – gitara a spev, Jaroslav Miklo – spev, Jozef Ostrihoň – bicie a Jaroslav Šurgota, ktorý hrával v kapele Thomas Morus - basová gitara. V máji 2011 nahrali promo CD s názvom “Čas nezastavíš” a začali vystupovať pod názvom Slovenská koruna.

Druhá v poradí zahrá skupina Slice of Bread (rock metal), teda Robi – bicie, Jobzo - solo gitara, Laco – gitara, Fredo- bass gitara, Peťo – spev a Roman – klávesy.

Predkapela Before the Zero day je mladá tunajšia kapela hrajúca moderný rock, ktorú každý člen obohacuje o to svoje. Chalani (Koro- spev, gitara; Gabikám- gitara; Radar- basa; Mimo- bicie) celé leto naplno koncertujú. Kapela sa venuje vlastnej tvorbe, tento rok im vyšiel debutový album „Je to v nás“.

Koncert je súčasťou kultúrneho leta HOT ART - umenie v uliciach mesta RS, organizátorom je Mestské kultúrne stredisko s podporou Ministerstva kultúry SR.

Zdroj: Rimava.sk, PR-článok


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross