No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Neoton Muzikál prinesie do Rimavskej Soboty Krásny letný deň

30. júna 2020 |  | 

Po dlhých, v karanténe prežitých mesiacoch otvára svoje brány v nedeľu, 2. augusta širokej verejnosti aj rimavskosobotský amfiteáter. Mestské kultúrne stredisko v tento deň pozýva všetkých  milovníkov hudobno-tanečných žánrov na veľkolepý muzikál s názvom „Krásny letný deň“ (Szép nyári nap). Zábavný „retropríbeh“ s najznámejšími a najväčšími hitmi populárnej maďarskej kapely Neoton Família prednesie MagyaRock Dalszínháza z Maďarska. Predpredaj vstupeniek: www.kulturars.sk.

Príbeh nás zavedie do 70-tych rokov, kedy boli letné brigády povinnou súčasťou života každého mladého človeka. Hlavné postavy muzikálu sa ocitnú kdesi v „Zapadákove“, kde pod prísnym dohľadom veliteľa tábora a učiteľky ruštinárky chcú  s čo najmenšou „ujmou na zdraví“ prežiť pár týždňov práce v kečupárni. Je horúci júl. Prísny režim, ranné rozcvičky, (ne)znesiteľný pedagogický dozor a nudu sa snažia naši mladí „oživiť“ žartovaním a vzájomným doberaním sa,  spevom, tancom a predovšetkým hľadaním nových priateľstiev a nových lások. Už od prvej chvíle je jasné, že práve takéto brigády v „Zapadákovoch“, prežité viacerými generáciami,  sa stávajú nezabudnuteľnými kapitolami života ich účastníkov.

Postavu veliteľa mladých brigádnikov hrá Faragó András (aliasTopy). Jeho jedinečnú robustnú postavu poznáme z obrazovky, ako aj jeho hrubý „gangsterský“ hlas, ktorý často „požičiava” známym hercom zahraničných akčných filmov a seriálov. V postave ruštinárky uvidíme Lauru Ruttkay, herečku ocenenú s „Jászai Mari-díj“. Miláčika dievčat hrá mladý vynikajúci hudobník a spevák, Tamás Mészáros, ktorý za posledné roky vydal viac úspešných albumov, natočili o ňom film a vystupoval aj v televízií. V roli bifľošky, stredoškoláčky Juliky, uvidíme Ági Kuczmann. Krásna mladá herečka mala iba 14 rokov, keď vyhrala spevácku súťaž. Talent, láska k hudbe a k javisku dali jasný smer jej kariére. V muzikáloch divadla MagyaRock Dalszínháza (Made in Hungaria, Meseautó, A púpos, Hyppolit, a lakáj) hrá hlavné ženské postavy, ale hosťovala už aj v Madách Színház v Budapešti v muzikáli Mamma Mia. Jej bucľatú kamošku hrá Szandra Fejes, ktorá  sa objavila v televíznych speváckych súťažiach, jednu aj vyhrala. V predstavení vystupujú všetky typické postavy, „zloduchovia“ škôl, svalnatí „hlupáčikovia“, „vševedi“, rebeli, sivé „myšky“, lúzri, z ktorých sa skladajú kolektívy a komunity všade na svete. Zábavná téma, známe životné situácie, dobrá hudba hraná živou kapelou, výborné spevácke a herecké výkony sú „receptom“ úspechu tohto predstavenia, ktoré v Maďarsku i v zahraničí roky „vypredáva“divadelné sály.

PR článok, zdroj: MsKS Rim. Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross