No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Nezmeškajte diskusiu s Martinou Pilcerovou, ktorá ilustrovala aj Hry o tróny

2. decembra 2022 | |  | 
S Georgeom R. R. Martinom. Foto: Archív M. Pilcerovej

LUČENEC – Záver pracovného týždňa v Novohrade ponúkne zaujímavú udalosť. V Novohradskom múzeu a galérii (NMG) pripravili besedu s úspešnou Lučenčankou Martinou Pilcerovou.

Tá sa venuje vedecko-fantastickým ilustráciám i vizuálnym návrhom pre zahraničné filmové projekty. Na konte má aj obaly kníh slovenských aj svetových autorov i karty pre spoločnosti vydávajúce zberateľské kartové hry.

Článok pokračuje pod reklamou


Martina Pilcerová je absolventkou Gymnázia B. S. Timravy v Lučenci a Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. V hráčskej komunite je známa ako autorka zberateľských kartových hier Magic: The Gathering a World Of Warcraft.

Jej práce sa objavili na viacerých významných výstavách ako Eurocon, World Fantasy Convention a Worldcon. Na konte má aj spoluprácu s autorom Hier o tróny Georgeom R. R. Martinom.

Beseda s Martinou Pilcerovou sa v NMG uskutoční v piatok 2. decembra od 17:00 hod. Vstup stojí 3 eurá. Návštevníci si tiež môžu prezrieť aktuálnu výstavu jej diel s názvom Slnečný pútnik, ktorá reprezentuje tvorbu autorky za posledných 30 rokov.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross