No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Nižným Skálnikom bude znieť spev a ožije zábava

30. januára 2020 | |  | 

"Už sa fašiang kráti, už sa nenavráti…", zaznie 8. februára v Nižnom Skálniku už po desiatykrát. „Stretávame sa o 14-tej pred Obecným úradom v Nižnom Skálniku už na okrúhlom jubilejnom ročníku tejto našej milej zvyklosti,“ povedala Ľudmila Bystrianska z občianskeho združenia Solenia.

V obci sa zídu všetci tí, čo majú radi ľudovú veselicu a zvyky. Fašiangový sprievod prinesie zmes pestrofarebných kostýmov a ľudí všetkých vekových kategórií z obce a blízkeho okolia. Ako uviedla pre Rimava.sk, týmto srdečne pozývajú všetkých, nie len zo Skálnika, ale aj z blízkeho okolia, aby prišli a zabavili sa s nimi. Do tanca a spevu im zahrá heligonkár Viktor Brádňanský.

Článok pokračuje pod reklamou



Od domu k domu prejdú, aby každému zavinšovali a potešili spevom, hudbou a tancom. Za odmenu im ľudia ako zvyk káže dajú malú výslužku v podobe chutných dobrôt či nalejú niečoho ostrejšieho. Sprievod vyvrcholí v Kultúrnom dome. Z vyzbieraných fašiangových dobrôt ako slaninka, klobása, šišky od ľudí z celej dediny sa vystrojí poriadna hostina spojená so zábavou.
„Tak neváhajte, masky poplátajte a do spevu sa vydajte spolu s nami,“ vyzývajú organizátori.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross