No active "ca-sidebar-197687" sidebar

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ: Návštevníci môžu prísť v sobotu až do polnoci

12. mája 2014 |  | |

noc-muzei-a-galeriiLen v jeden deň môžete múzeum aj galériu v Rimavskej Sobote navštíviť v netradičnom čase, až do neskorých nočných hodín. Už túto sobotu, 17. mája sa obe inštitúcie, spolu s desiatkami ďalších po celom Slovensku, opäť zapoja do Noci múzeí a galérií. Návštevníkov očakávajú so špeciálnym programom.

Ako Rimava.sk informovala Elena Lindisová z Gemersko-malohontského múzea, deti aj dospelých privítajú o 18-tej hodine. Tešiť sa môžu na ochutnávku pečeného prasaťa, na sladkosti, popcorn a predovšetkým na zaujímavé prehliadky. Keďže rok 2014 sa nesie v znamení 100. výročia vypuknutia I. svetovej vojny, v múzeu chystajú samostatnú výstavu o tom, ako sa žilo v Rimavskej Sobote vo vojnových časoch. Návštevníci uvidia zaujímavý objav roka, vajce najväčšieho nelietajúceho vtáka vurona obrieho, žijúceho do 17.storočia na Madagaskare.

Okrem toho sú pripravené aj stretnutia so zaujímavými osobnosťami regiónu, s keramičkou Dankou Bakšovou či so spisovateľkou Evou Wilson. Fantáziu a tvorivosť budú môcť deti použiť, ak sa zapoja do literárnej súťaže na tému „Ako išlo vajce na vandrovku“.

Vstupné je 0,50 € na osobu, deti do 6 rokov majú voľný vstup.

V galérii budú tvoriť 3D animácie, vystúpia divadelníci aj speváci

Aj galéria ostane v sobotu otvorená od šiestej až do polnoci. Na programe je vernisáž a komentovaná prehliadka výstavy Milana Hnata aj tvorivé dielne s Evou Talianovou a Naďou Mihaľovou. Ručne kreslený obraz bude s ich pomocou "ožívať" v 3D animácii. Na návštevníkov čakajú tiež divadelné pásma, ukážky z inscenácie „Pani Rafiková a tí druhí“ v podaní divadelného súboru Divosud z Rimavskej Soboty. Vystúpia aj mládežnícke spevácke zbory z celého Slovenska, ktoré budú účastníkmi 45. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva 2014.

 

[nggallery id=1395]

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross