No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Noc v galérii s tvorivými dielňami, divadlom aj s výstavou Viktora Freša

10. mája 2010 |  | | |

S mimoriadne pozitívnymi ohlasmi a vysokou návštevnosťou sa stretla výstava malieb Viktora Freša, ktorá je aktuálne nainštalovaná v rimavskosobotskej Mestskej galérii.  Predstavuje jedného z najzaujímavejších mladých umelcov na stredoeurópskej scéne, ktorý má za sebou vyše sto autorských a kolektívnych prezentácií.

Ako pre Rimava.sk uviedla kurátorka galérie Gabriela Garlatyová, výstava s názvom Pop-fix prezentuje Frešove maľby, pre ktoré je typická hra, irónia a posun od tradičnej maľby k alternatívnym postupom.

„Frešo maľuje mopom, následne sprejom a fixkami svieže veľkoformátové maľby s krásnymi farebnými kombináciami,“ uviedla Garlatyová. Ako dodala, v galérii je umiestnených 25 malieb mladého autora, ktoré divákov mimoriadne zaujali. Podľa slov kurátorky v galérii zaznamenali veľmi vysokú návštevnosť počas osláv Dňa mesta.

Výstava Pop-fix potrvá do konca júna a je zároveň súčasťou Noci v galérii, ktorá sa bude konať v sobotu, 15. mája.

„Pri tejto príležitosti bude galéria otvorená do neskorých nočných hodín. Pre deti i dospelých sú pripravené tvorivé dielne. Zamerané budú na náročnejšiu techniku maľovania voskom a  30 sekundovú aktivitu maľovania lampáša,“ avizuje Garlatyová. Počas podujatia sa tiež predstavia  divadelníci zo súboru Divosud, ktorí predvedú krátke divadelné pásma  z inscenácií Výklad a Ach tá neha našich dám. Chýbať nebude ani hudobné pásmo, pásmo poézie a prózy či komentované prehliadky výstav. Každý 100. návštevník navyše získa voľnú celoročnú  vstupenku do galérie, každý 50. návštevník si odnesie  publikáciu o mestskej galérii.



Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross