No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V. TERIAKOVCE: Noc v mlyne zažilo viac ako 140 návštevníkov

23. mája 2011 |  | |

Mlyn vo Veľkých Teriakovciach sa stal v sobotu, 21.mája, dejiskom rozprávky o chudobnom mlynárovi, ktorú si prišlo počas dvoch vstupov vypočuť viac ako 140 návštevníkov z celého regiónu. Rimava.sk informovala Miroslava Kubaliaková z občianskeho združenia Ozveny Hrachovo.

Dej rozprávky na motívy Pavla Dobšinského sa podľa Kubaliakovej začínal na prízemí mlyna a pokračoval na jeho poschodí, kde mlynár postupne s pomocou zajaca a medveďa prekabátil všetkých troch čertov a domov si odniesol tri vrecia peňazí. Za ne mlynárka pripravila pre svoje deti - návštevníkov - sladké dobroty. Účastníkov podujatia Noc v mlyne sprevádzala rozprávačka Milana Jutková a hrdinovia rozprávky. Ďalšími rozprávkovými bytosťami, s ktorými sa mohli stretnúť, boli víly, vodník a živé vrecia. Traja čerti, za ktorými sa vybral chudobný mlynár po peniaze, naľakali nejedného návštevníka.  Po ukončení rozprávky nasledovala voľná prehliadka mlyna čiastočne zahaleného do tmy.

Ako Kubaliaková poznamenala, pre veľký záujem budú podujatie v blízkej dobe opakovať. "Všetkých záujemcov vopred upozorňujeme, že z kapacitných a bezpečnostných dôvodov bude počet vstupeniek aj tentokrát obmedzený," povedala Kubaliaková, ktorá zároveň ďakuje všetkým návštevníkom, účinkujúcim ako aj dobrovoľníkom za aktívnu účasť a výrobnú atmosféru. "Aj vďaka Vám mlyn „žije“...," zdôraznila. V rozprávke účinkovali: Gabika, Janko, Kubko, Dano, Jirko, Ľudka, Barborka, Leika, Sisa, Lili, Jožko, Jelka, Ivka a Laura. Kostýmy zabezpečila Gabriela Medveďová, pomáhali Elenka, Janka, Katka, Monika, Ivko, Maťo. Scenár a réžiu mali na starosti Mirka Kubaliaková a kolektív účinkujúcich.

Zdroj: Mirka Kubaliaková, dobrovoľníčka o.z. OZVENY Hrachovo/Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross