No active "ca-sidebar-197687" sidebar

BBSK zrekonštruuje historickú budovu, v ktorej sídli knižnica a osvetové stredisko

13. januára 2022 | |  | 

LUČENEC – Tento rok čaká budovu, v ktorej sídlia Novohradská knižnica a Novohradské osvetové stredisko v Lučenci, jedna z etáp rekonštrukcie a reštaurovania fasády.

"Je to náročný projekt, ktorého odhadovaná hodnota je viac ako 900-tisíc eur," povedala pre Rimava.sk vedúca oddelenia komunikácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Článok pokračuje pod reklamou


V súčasnosti je projekt rozdelený na dve časti projektovej dokumentácie, a to na časť od ulice a časť od nádvoria, aby sa v tomto roku mohla začať realizácia prác z rozpočtu BBSK v hodnote 360-tisíc eur.

Ako potvrdila hovorkyňa, v rekonštrukcii sa bude pokračovať v ďalšom období po schválení zvyšných prostriedkov.

"Nové projektové dokumentácie by mali byť hotové do konca januára, následne bude prebiehať proces verejného obstarávania na zhotoviteľa a následne samotné práce," uviedla Štepáneková.

Na záver dodala, že viac detailov a termíny budú vedieť poskytnúť po ukončení verejného obstarávania.

V minulosti sa už v knižnici rekonštrukcie z kapitálových prostriedkov BBSK uskutočnili v interiérových a exteriérových priestoroch. Vďaka príspevkom získala aj technické vybavenie, uskutočnil sa nákup kníh či interiérového vybavenia.

Novohradské osvetové stredisko má tiež rozpracovaných viacero plánov. Aj o nich si môžete prečítať v článku na našom partnerskom webe Novohradské.sk.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross