No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Od štvrtka do soboty na Kokave 4. ročník detského tábora Konvergencie

11. októbra 2008 |  | 

Na Kokave, v rekreačnom stredisku na chate Ipeľ, Občianske združenie Oxymoron, spoločne s rimavskosobotským Mestským kultúrnym strediskom (MsKS), zorganizovalo už štvrtý ročník tvorivého pobytu pre deti so špeciálnym prístupom, pod názvom Konvergencie 2008. Pobytu sa zúčastňujú deti hlavne z detských domov, špeciálnych škôl aj Krízového centra.

Pobytu prialo aj počasie. Organizátori zvolil nové prostredie na chate Ipeľ, na Kokave Línii a podľa autorky projektu Reginy Špitálovej bola táto voľba dobrá: „Majiteľ strediska pán František Auxt nám naozaj vyšiel v ústrety. K dispozícii sme mali naozaj všetko čím toto zariadenie disponuje, dokonca sme sa všetci vrátane lektorov povozili na koňoch“, hovorí Špitálová.

Štvrtý ročník navštívilo 39 detí z ktorých 5 je postihnutých Downovým syndrómom. Deti pracovali v 6. kombinovaných dobre vybavených dielňach so šiestimi lektormi (pečenie a zdobenie medovníkov, výroba šperkov z koráliek, ozdoby zo slamy a prírodného materiálu, maľba tričiek, výtvarná dielňa a práca s drevom). Organizátori pripravili deťom počas pobytu aj zaujímavé animácie, ako sú jazda na koňoch, návšteva rázovitej dedinky Šoltýska, zábavnosúťažné večery a vlastné programy detí.

„Potvrdilo sa nám, že takéto pobyty majú pre tieto deti, ale aj ich učiteľov význam. Detičky sa dostávajú mimo svojho bežného prostredia, uvoľnia sa a veľmi prirodzene zdieľajú spoločne zábavu a tvorivú prácu“, uzatvára autorka projektu Regina Špitálová.

Konvergencie – tvorivý tábor pre deti so špeciálnymi potrebami organizuje už 4. rok Občianske združenie Oxymoron spolu s MsKS Rimavská Sobota. Tábor bol prvý krát na Kokave – Chate Ipeľ, keď minulý rok pre nedostatok prostriedkov sa tábor organizoval nepobytovo v MsKS. Pred rokmi organizátori organizovali tábor v rekreačnom stredisku na Krokave. Tohtoročné Konvergencie podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky. V rekreačnom zariadení na Kokave plánujú organizátori letného umeleckého tábora Letavy pre jeho dobré referencie zorganizovať aj nastávajúci ročník známeho európskeho plenéru mladých umelcov.

 [flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/konvergencie/konvergencie.flv /]

 

 

Konvergencie 2008

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross