No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Od štvrtka vystavuje v Mestskej galérii Štefan Balázs

22. júna 2009 |  | |

Štefan Balázs, docent Akadémie umení a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, autor, ktorý žije a tvorí v Rimavskej Sobote. Vo štvrtok 25. júna o 17-tej hodine zaháji v rimavskosobotskej Mestskej galérii svoju výstavu pod názvom Labyrinty.

Ako pre Rimava.sk uviedla jej kurátorka Gabriela Garlatyová, výstava prezentuje výber rozmerných malieb akrylom na plátne.  „Jej témou je orientácia sa na zobrazenia predstáv o ideálnych civilizačných priestoroch, ktoré majú sklony byť imaginárnymi a neuskutočniteľnými,“ uviedla Garlatyová. Podľa jej slov výstava predstavuje Balázsove geometrické interpretácie priestorových riešení a ich zobrazení.

„Univerzálne štruktúry v obrazových konštrukciách Štefana Balázsa tvoria pôdorysnými situáciami v meandrovitých formách, špirálach, sústredených kružniciach a ováloch nové metafory farebných nekonečných priestorov. Vychádzajú z racionálnej podstaty autora, ale ich výsledkom je esencia vizuálne pôsobivého maliarskeho záznamu,“ priblížila kurátorka.

Vernisáž výstavy Štefana Balázsa však v mestskej galérii tento týždeň nebude jedinou. Okrem nej sa v piatok, o 11.30 začína výstava s názvom Maľujeme mesto. Ide o výsledok deviateho ročníka súťažného tvorivého stretnutia mestských základných škôl a 8–ročných gymnázií. Vernisáž bude spojená s ocenením najlepších prác a udelením Ceny mestskej galérie ako aj Ceny primátora mesta, ktorý podujatie osobne podporil.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross