No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Oslavy MDŽ potešia nielen dámy. Poltár roztancuje Máziková, oslavy čakajú aj Tisovec či Jelšavu

8. marca 2023 | |  | 
Foto ilustračné. Zdroj: pinterest.com

Medzinárodný deň žien pripadne každoročne na 8. marca. Niektoré mestá v našom regióne si pri tejto príležitosti pre svoje obyvateľky pripravili prekvapenie.

MDŽ je medzinárodne rešpektovaným sviatkom, ktorý zaviedla OSN pre pripomienku štrajku newyorských krajčírok z roku 1908. Ženy vtedy usilovali o kratší pracovný čas, lepšie platy, hlasovacie právo a koniec detskej práce. Prvý oficiálny sviatok žien sa oslávil 28. februára 1909, dátum 8. marca sa ustálil až po prvej svetovej vojne a MDŽ ako taký v roku 1975. Odvtedy si celý svet každoročne pripomína, akú dôležitú úlohu v ňom ženy zohrávajú. Niektoré mestá v regióne sa rozhodli osláviť tento sviatok spolu s obyvateľmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Mestský dom kultúry v Jelšave si pre všetky ženy pripravil prekvapenie v podobe kultúrneho programu, ktorý štartuje 8. marca o 15:00.

Zdroj: FB Jelšava

Vzdať hold nežnejším polovičkám sa rozhodli aj v Tisovci a Rimavskej Píle spoločným programom, ktorý zorganizoval primátor Tisovca spolu s aktívnymi tisovskými mužmi. O 16:00 štartuje v spoločnskej sále MsKS v Tisovci a pokračuje o 18:00 v kultúrnom dome v Rimavskej Píle.

Zdroj: FB Tisovec

Ak pochádzate z Poltára a okolia, rozhodne sa máte načo tešiť. Primátor Peter Sitor totiž na deň žien pozval do mesta Evu Mázikovú. Tá svojimi hudobnými vystúpeniami roztancuje kultúrny dom už od 17:00.

Zdroj: FB Poltár

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross