No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V R. Sobota vzniká nový film, ukáže mesiac života Ľuboša, zobrazujúceho komunitu alternatívneho sveta

24. januára 2022 | | |  | 
Zdroj: FB filmu Ouca

RIMAVSKÁ SOBOTA - Po snímke 7829 km od Wu-Chanu chystá Peter Pavlík spoločne s Katarínou Smacznou druhý film, ktorý dostal názov Ouca. Zobrazí život nezamestnaného Ľuboša, ktorý býva u sestry Kamily a svojimi názormi dáva najavo, ako vníma celú situáciu ohľadom pandémie covid-19.

"Tento film sme sa rozhodli natočiť preto, že spoločnosť je rozdelená a ľudia spochybňujú fakty a myslím, že treba poukázať na absurdnosť týchto ľudí, ktorí nedokážu veriť vede a lekárom, ale vymýšľajú si šialené teórie a žijú v alternatívnom svete," povedal pre Rimava.sk Pavlík.

Článok pokračuje pod reklamou


Film nemá za úlohu rozdeliť ešte viac spoločnosť. "Tam sa práve ukáže absurdita toho celého alternatívneho sveta, ktorý funguje. My sme robili to, že sme spojili alternatívnu scénu do jedného človeka," vysvetlil.

Film mapuje mesiac života Ľuboša, Kamily a jej dcéry. Ľuboš je nezamestnaný človek, ktorý si žije vo svojom svete a ako jeden z mála si zachoval "zdravý rozum". Úlohy Kamily sa zhostila Katarína Smaczna. "Normálny život nám to neovplyvňovalo. Občas ju hnevalo, že nevedela, čo sa bude diať na scéne. Mali sme nejaké záchytné body, no občas tie rozhovory zašli až príliš ďaleko," doplnil Pavlík.

Teaser k filmu:

Rolu Ľuboša hral práve Pavlík. "Fungoval som na tom, že Ľuboš nie je človek, je to komunita. Nemal som žiadny predobraz a tým, že ja nie som herec, tak má moje gestá, moju mimiku," konkretizoval Pavlík s tým, že film je vo fáze dotáčania záberov a v obrazovej postprodukcii.

Celý film je podľa jeho slov jeden veľký hoax. "Ak tomu niekto uverí, tak tomu neverte. Film má formu hraného dokumentu, ale je to reálny hraný film. Chceme poukázať na to, ako ľahko sa ovplyvňuje realita. Treba si dávať pozor, čo človek číta a čomu verí, pretože nie všetko na internete je pravda," dodal.

Článok pokračuje pod reklamou


Najsmutnejšie je podľa Pavlíka to, že každý jeden výrok Ľuboša je možné dohľadať na internete a postava to len cituje. "Scenár je postavaný z diskusií a statusov, buď z politických, alebo konšpiračných stránok a skupín," povedal.

Celý film je o tom, ako Ľuboš dostal zadanie natočiť jeden mesiac svojho života. "On to berie až príliš vážne a je veľmi aktívny, pretože má pocit, že môže zvrhnúť systém a získať slobodu pre všetkých ľudí," vyslovil sa.

Ľuboš je karikatúra toho, ako funguje dezinformačná scéna. "Vo filme je aj jeho sestra, ktorá má kritické uvažovanie. Okrem nej vystupuje aj dcéra Kamily, Zuzanka, ktorá je vo filme za dieťa, ktoré je vo vývoji a nevie, na ktorú stranu sa postaviť," uzavrel Pavlík.s

Synopsa filmu:


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross