No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Po stopách baníckeho remesla vás prevedú v Rákošskej Bani

13. júla 2022 | | | |  | 

RÁKOŠ - Verejno-súkromné partnerstvo (VSP) Stredný Gemer dáva do pozornosti podujatie Banícky deň na Telepe, ktoré bude prezentovať dejiny baníckeho remesla.

V časti obce Rákoš, v Rákošskej Bani, bude v sobotu (16. 7.) pre návštevníkov pripravený bohatý program venovaný baníckej histórii, spojený s regionálnymi trhmi a taktiež hudobným vystúpením.

Článok pokračuje pod reklamou


Od 10-tej hodiny budú na vás čakať prednášky z histórie baníctva v regióne, prehliadka po stopách baníctva v Rákošskej Bani, burza minerálov, trh regionálnych produktov alebo ochutnávka z gemerskej gastronómie. Rovnako bude program prichystaný aj pre deti.

V rámci kultúrno-hudobného programu vystúpi folklórny súbor Lykovec, ktorý sa venuje interpretácii a uchovávaniu tradičného piesňového, tanečného a hudobného folklóru najmä z oblasti stredného a horného Gemera, ako aj blízkeho Horehronia.

Vystúpia aj heligonkári a slovenská hudobná skupina Hudba z Marsu. "Veríme, že naše pozvanie prijmete a prídete s nami stráviť banícky deň v našom regióne," pozýva manažérka MAS Monika Galovičová.

Podujatie je organizované miestnou akčnou skupinou VSP Stredný Gemer, Občianskym združením Rákošská cächa a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Gemer.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross