No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Počas dvoch dní Rimavská Sobota oslávi výročie udelenia mestských výsad

2. mája 2012 |  | | |

V závere týždňa Rimavská Sobota oslávi Dni mesta, o piatkový program na Hlavnom námestí sa postarajú hlavne miestne kolektívy, v sobotu večer bude dejiskom osláv amfiteáter. Pripravený je jarmok aj sprievodné športové podujatia a výstavy, radnicu navštívia zahraničné delegácie.
Rimavskosoboťania si každoročne začiatkom mája pripomínajú udelenia výsadných práv a slobôd mestu z roku 1334.

Program dvojdňových osláv sa začne na Hlavnom námestí v piatok, 4. mája, otvoria ho školáci a škôlkari vystúpením s názvom Deti mestu. O 10.00 hod. nasleduje slávnostný príhovor primátora mesta Jozefa Šimka. Dopoludnia bude zároveň prebiehať okresná súťaž družstiev prvej pomoci SČK aj tvorivá dielňa Maľujeme mesto.

Popoludní sa na pódiu predstavia krúžky a súbory Centra voľného času Relax aj súbory Mestského kultúrneho strediska, tanečný klub Impulz a skupina orientálnych tancov Nadira. Vystriedajú ich folkloristi, podvečer bude koncertovať dychová hudba Sobotienka a country skupina Bluetrend.

V piatok sa zídu aj poslanci mestského zastupiteľstva na slávnostnom zasadnutí v Dome kultúry, kde budú udelené Ceny mesta. Kto ich tento rok dostane, zatiaľ nie je jasné, posledné rokovanie mestského parlamentu skončilo predčasne, pokračovať bude dnes popoludní.

Sobotňajší večerný program sa uskutoční v opravenom amfiteátri, medzi hosťami Petra Stašáka v Kaviarni Slávia bude aj Helena Vondráčková, manželia Silvia a Peter Klimentovci, Rezső Soltész, Pavol Stašák a spievajúci profesor Vladimír Čečot. Po Kaviarni Slávia nasleduje koncert víťaza druhej série Česko Slovenskej SuperStar Lukáša Adamca.

Aj tento rok sa v centre mesta, na Hlavnom námestí a na Jánošíkovej ulici budú konať tradičné trhy. Ako Rimava.sk informovala Eva Muráriková z odboru rozvoja mesta na mestskom úrade, do stredy rána evidovali asi 60 predajcov, do piatku však môžu pribudnúť ďalší.

Rimavskú Sobotu počas osláv navštívia aj zahraničné delegácie z maďarských miest Tiszaújváros, Ózd a Putnok ako aj hostia z českého Kolína. Medzi sprievodnými podujatiami sú výstavy v Mestskej galérii, Gemersko-malohontskom múzeu, Galérii Ganevia a na radnici. Na programe sú aj športové podujatia, vo štvrtok, 3. mája si zmerajú sily mladí stolnotenisti, v sobotu, 5. mája na futbalovom štadióne proti domácemu MŠK Rimavská Sobota nastúpia futbalisti zo Senca.

.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross