No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Dnešok patrí v Rim. Sobote folklóru, nenechajte si ujsť remeselný trh ani vystúpenia folklórnych skupín. Večer sa predvedú Bobáňovci

18. septembra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dnešný deň sa v Rimavskej Sobote nesie v znamení folklóru, a to vďaka festivalu Pod Sobotskou bránou. Nádvorie Čierneho orla zaplnili návštevníci, ktorí sa prišli pozrieť na miestne folklórne skupiny alebo remeselný trh.

Ľudové tance, hudba, spev a remeselní výrobcovia z tohto regiónu. Jednodňový folklórny festival Pod Sobotskou bránou opäť priniesol do mesta dávku folklóru. Doobeda sa stihli pred návštevníkov postaviť a predviesť im svoj program napríklad folklórne skupiny Háj, Hájik a spevácka skupina Lieščina. Program je pripravený aj pre tých najmenších, zabaviť svoje rúčky môžu v tvorivej dielni, kde si vyrobia bábiky z látky.

Článok pokračuje pod reklamou



Večerný program bude pokračovať vystúpením finalistov veľkolepej folklórnej šou RTVS Zem spieva 2020 Terchovského orchestra ľudových nástrojov BOBÁŇOVCI a Ženskej speváckej skupiny ČRIEPKY z Ružomberka v divadelnej sále Domu kultúry o 18.00 hod. V temperamentnom programe vystúpi okrem početného orchestra i spevácka a tanečná zložka dospelých i detských folkloristov z Terchovej, vrátane Martinky Bobáňovej.

Viac o programe si môžete prečítať na tomto odkaze.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross