No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Potulná galéria zavítala na Sídlisko Rimava

RIMAVSKÁ SOBOTA - Čo všetko by mohla byť pravda, ale nie je. Takýto názov má tohtoročná Potulná galéria, ktorá zavítala na Sídlisko Rimava v nedeľu 8. 8. 2021. Občanov má informovať o hoaxoch a konšpiráciách a ako proti nim bojovať.

Potulná galéria chodí po Slovensko na aute, ktorého zadná časť pripomína balkón. "Teraz sme na pol ceste. Pôjdeme ešte na hlboký východ, ako napríklad do Kráľovského Chlmca. Snažíme sa sústrediť na regióny, kde dominuje akýkoľvek typ extrémizmu," povedal člen Potulnej galérie Pavel Ďurás.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej doplnil, tento rok sa zamerali na tému hoaxov, konšpirácií a poloprávd, keďže to je dnes veľmi rozšírená téma. "Nesnažíme sa nikomu meniť názor, každý má právo na ten svoj. Snažíme sa nabádať istou metaforickou humornou formou ľudí k tomu, aby mysleli kritickejšie," konkretizoval.

Na pomyselnom balkóne sa predstavil spevák a rodák z Rimavskej Soboty Matej Tále, ktorý zahral niektoré pesničky zo svojho repertoáru. "Sú to pesničky, ktoré sú k téme a dajú sa považovať za veľmi trefné a sú aj dosť vtipné," vysvetlil.

Ako dodal na záver, prvá voľba, kde mali hrať, bola pred múzeom. Nakoniec zakotvili na detskom ihrisku medzi panelákmi. "Je to jedna z najlepších lokalít, akú sme si mohli vybrať," uzavrel.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross