No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pozbierané postrehy a zaujímavosti

8. novembra 2020 | | |  | 

-Na obrazovky TV Markíza sa od nasledujúceho týždňa vráti osvedčený sitkom Susedia. Jednu z hlavných postáv v ňom hrá Viktória Ráková, rodáčka z Rimavskej Soboty. Viki tam stvárňuje nezabudnuteľnú postavu Ildikó. V minulosti účinkovala napríklad v seriáli Panelák na TV JOJ alebo v sitkome Kutyil s.r.o. Viki Ráková študovala na rimavskosobotskej obchodnej akadémii a neskôr na VŠMU v Bratislave. Známa je tiež z pôsobenia v divadle Thália. Ráková je matkou dvoch synov.

-Vedúci športových a rekreačných zariadení mesta Rimavská Sobota Jozef Slanina je bratom poslanca rimavskosobotského mestského zastupiteľstva Romana Slaninu. Širšej verejnosti je Roman známy predovšetkým vďaka postave Kokosa zo seriálu Horná Dolná, ktorý vysiela TV Markíza.

Článok pokračuje pod reklamou



-Monika Šuleková, ktorá pochádza z Rimavskej Soboty, nevyhrá dvanástu sériu reality šou Farma. Vypadla z nej totiž v tej časti, ktorú odvysielala TV Markíza v piatok tento týždeň.

-Katarína Baboľová už nie je preventistkou na Okresnom riaditeľstve PZ v Rimavskej Sobote. Na tejto pozícii pôsobila dlhodobo, vystriedala ju na nej Lenka Lásová. Baboľová sa stala vedúcou vnútorného oddelenia OR PZ v Rimavskej Sobote.

-Bývalá prednostka tisovského mestského úradu a exriaditeľka pobočky Sociálnej poisťovne v Rimavskej Sobote Zuzana Kederová je naďalej poslankyňou Obecného zastupiteľstva v Hrachove.

-V máji minulého roku si obec Veľké Teriakovce cez Environmentálny fond podala žiadosť na nákup malotraktora s čelným nakladačom. „Máme štyri obce, tri cintoríny, obrovský počet zelene a tú zeleň potrebujeme niekde zvážať. Keďže nemáme absolútne žiadnu techniku, tak sme podali túto
žiadosť,“ povedal pre Rimava.sk starosta Veľkých Teriakoviec Kamil Kučera s tým, že 30-tisíc eur dostali napokon až v polke októbra. „Robíme verejné obstarávanie. Termíny sú šibeničné – do 16. novembra musí byť spracovaná celá dokumentácia aj s verejným obstarávaním. Problém je v tom, že nevieme, či dokážeme zabezpečiť traktor, pretože objednávky na takéto stroje sa robia aj polroka dopredu,“ vyjadril svoje obavy Kučera s tým, že zmeniť termíny sa im nepodarilo.

Z vlastných zdrojov sa obci podarilo kúpiť kosačku rider s bubnom. „Sú tu veľké verejné priestranstvá, cintoríny, ihriská a mali sme 12-ročnú kosačku a už to bolo zlé,“ dodal ďalej starosta obce, podľa ktorého k nej majú aj zametaciu metlu na zametanie chodníkov cez zimu. „Pomôže nám riadiť chodníky, keďže to má na starosti už obec. Nemáme na to ľudské zdroje – ľudí, ktorí by nám robili verejnoprospešné práce, pre našich občanov nie sú zaujímavé. Musíme to riešiť mechanizmami,“ vyjadril sa Kučera. Ako ďalej dodal, obec za kosačku zaplatila približne 11-tisíc eur.

-V obci Španie Pole pribudli informačné tabule. Turistom či cykloturistom majú poskytnúť viac informácií o obci a okolí. "Jedna je umiestnená v centre obce pri autobusovej zastávke a druhá je pri vstupe do obce," povedal pre Rimava.sk starosta obce Vladimír Bien. Ich obec je podľa Biena hraničnou obcou mikroregiónu Teplý Vrch, kde je známa vodná nádrž. Ako ďalej spomenul, cieľom ich projektu bolo osadenie informačnej tabule s mapou cyklotrás v mikroregióne, ako aj všeobecné informácie o obci a kultúrnych pamiatkach či zaujímavých miestach v jednotlivých obciach, ktoré spájajú cyklotrasy medzi okolitými obcami. "Finančná podpora projektu vo výraznej miere prispeje k atraktivite okolia obce Španie Pole i Mikroregiónu Teplý Vrch," podotkol a doplnil, že tabule stáli okolo 550 eur, pričom 500 eur mali z BBSK.

-Bývalý prednosta rimavskosobotského okresného úradu Csaba Csízi je poslancom Obecného zastupiteľstva v Číži i zástupcom starostu. Csízi skončil na poste prednostu okresného úradu v júli, vystriedal ho na ňom Peter Pavlík. Csízi bol nominantom strany Most – Híd, za ktorú kandidoval aj v tohtoročných voľbách do Národnej rady SR. Na kandidačnej listine OĽaNO, Nova, Kresťanská únia a Zmena zdola zas figurovala Priška Pavlíková, manželka súčasného prednostu Petra Pavlíka.

Zdroj: Rimava.sk, foto: instagram V. Rákovej


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross