No active "ca-sidebar-197687" sidebar

KINO: K premiére veľkofilmu pripravili červený koberec, šampanské aj pozdrav z Cannes

17. mája 2013 |  | | |

Kino Orbis Rimavská SobotaRimavskosobotské Kino Orbis včera pripravilo netradičné uvedenie filmu Veľký Gatsby, divákov čakal červený koberec, šampanské, herci, tombola aj pozdrav natočený priamo v Cannes. Ako pre Rimava.sk uviedla vedúca kina Eva Zibríková, na slávnostnú premiéru prišlo viac ako sto divákov, napriek tomu, že v rovnakom čase slovenská hokejová reprezentácia bojovala v napínavom zápase o postup. „Verím, že tí, čo prišli do kina, neľutovali,“ uviedla Zibríková.

Ako spomenula, po zavedení novej digitálnej technológie môžu premiéry uviesť v rovnakom čase ako v ostatných kinách. S červeným kobercom, hosteskami a občerstvením však včera divákov vítali po prvýkrát. „Počula som o tom, že slávnostné premietanie chystajú v kine v Banskej Bystrici a vtedy som si povedala, prečo by sme ho nemohli mať aj my, u nás v Rimavskej Sobote,“ prezradila so smiechom vedúca kina. Ako doplnila, kto nestihol včerajšiu premiéru, môže si veľkofilm pozrieť až do pondelka, v nedeľu však budú premietať maďarskú verziu.

Na programe Kina Orbis je tento mesiac aj Kauza Cervanová, šieste pokračovanie filmu Rýchlo a zbesilo, či komédia Vo štvorici po opici III. Program Kina Orbis nájdete aj v Kalendári podujatí.

Filmová adaptácia románu F. Scotta Fitzgeralda Veľký Gatsby vznikla vďaka nápaditej mysli scenáristu, producenta a režiséra Baza Luhrmanna. Do hlavnej úlohy obsadil Leonarda DiCapria. ´Veľký Gatsby´ sleduje príbeh budúceho spisovateľa Nicka Carrawaya, ktorý cestuje z amerického stredozápadu do New Yorku. Je jar 1922 a éra uvoľnených mravov, iskriaceho jazzu, nelegálneho obchodu s alkoholom a do nebies siahajúcich akcií. Nick si chce splniť svoj vlastný Americký sen a na burze zarobiť nejaké peniaze. Usadí sa v susedstve tajomného zbohatlíka Jaya Gatsbyho, nedaleko svojej sesternice Daisy a jej aristokratického záletníckeho manžela Toma Buchanana. Nick sa v ich spoločnosti dostáva do pútavého sveta superbohatých, ich ilúzií, lásky a podvodov. Vydáva svedectvo o svete, v ktorom žije. Je to príbeh neprijateľnej lásky a neskaziteľných snov, ktorý nastavuje zrkadlo našej modernej dobe a problémom. (kinema.sk)

[nggallery id=1011]

 

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross