No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Príď si do Dekáča rozbaliť Salónku, pozývajú organizátori festivalu FRAJ

7. decembra 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Obľúbený letný festival sa dočkal svojej zimnej verzie. Salónka, ako ju organizátori nazvali, však bude mať výrazne komornejší charakter. V rimavskosobotskom podniku Dekáč sa uskutoční výtvarný workshop, kvíz aj koncert.

„Vypočuli sme prosby našich fanúšikov, ktorí sa roky dožadovali FRAJ-u aj v predvianočnom čase. Nechceli sme však tentokrát prísť s klasickým festivalom. K obdobiu adventu sa predsa len viac hodí subtílnejší formát. Bude síce drobný, no o to sladší a jagavejší, presne ako salónka na vianočnom stromčeku,” vysvetľuje Tomáš Bálint, manažér Mestského kultúrneho strediska a predseda OZ FRAJ.

Článok pokračuje pod reklamou


Výtvarný workshop pre deti, ale aj dospelých je naplánovaný na sobotu, týždeň pred Štedrým dňom (17. decembra). Začne sa o 15:00 a povedie ho lektorka Petra Filipiaková. Na tvorivom vianočnom stretnutí účastníci zistia, ako jednoducho si z niekoľkých surovín, ktoré bežne nájdu v domácnosti, dokážu vyrobiť studený porcelán a naučia sa ho modelovať, spájať aj dekorovať. Všetky výrobky si navyše budú môcť odniesť domov. Počet účastníkov je však limitovaný, preto je potrebné prihlásiť sa vopred na [email protected].

Od 18:00 bude Salónka pokračovať záverečným kolom Kvízmajster ligy s rekordmanom televíznej súťaže Duel Slavom Hlásnym. „Tešte sa na bonbóniky z tradičných okruhov – od očného cez ušné kolo, prírodné a spoločenské vedy až po sýty záverečný všehopunč," lákajú organizátori. Na kvíz sa môžu prihlásiť tímy s maximálnym počtom 6 súťažiacich, a to bez ohľadu na to, či sa zúčastnili aj predchádzajúcich kôl.

Vyvrcholením podujatia bude koncert pesničkára Petra Kravárika, ktorý štartuje o 21:00. Homes, ako znie jeho pseudonym, je známy z vysielania Rádia_FM či festivalu Sharpe, no za sebou má už aj spolupráce so zvučnými menami československej hudobnej scény, Kontrafaktom či Benom Cristovaom. „Peťo prinesie do Dekáča útlocitné indíčko, ktoré je ako stvorené na decembrovú melanchóliu. A navyše tu odpremiéruje svoj prvý album v slovenčine," avizuje Bálint.

V rámci Salónky si tiež návštevníci budú môcť v Dekáči kúpiť dizajnové produkty regionálnej značky GEMERCH, ale aj FRAJ kalendár na rok 2023 s ilustráciami Nicol Hochholczerovej. Limitovaný kalendár zároveň poslúži ako vstupenka na jubilejný 5. ročník festivalu FRAJ, ktorý sa uskutoční 28. – 29. júla 2023.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross