No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Prišla R. Sobota o možnosť získať dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu?

RIMAVSKÁ SOBOTA - Mestské kultúrne stredisko (MsKS) môže získať dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu v Rimavskej Sobote, a to aj napriek tomu, že poslanci zatiaľ neschválili spolufinancovanie zo strany mesta. Peniaze má poskytnúť Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

"Mesto sa do výzvy na rekonštrukciu kultúrneho domu zapojilo. Povinnú prílohu o spolufinancovaní môžeme poslať dodatočne," povedala pre Rimava.sk riaditeľka MsKS Milana Jutková.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej doplnila, rekonštruovať sa má viacero vecí. "Opraviť by sa mala divadelná sála, konkrétne sedačky, podlaha a osvetlenie. Celkové náklady na rekonštrukciu sú 200-tisíc eur," dodala Jutková.

Peniaze na spolufinancovanie mali poslanci schvaľovať na zasadnutí mestského zastupiteľstva v utorok 23. novembra, no pre neprítomnosť primátora Jozefa Šimka a viceprimátorov Andrey Andrášiovej a Ladislava Rigóa sa zasadnutie preložilo na utorok 30. novembra.

Poslanci by sa mali stretnúť prezenčne v guľovej sále MsKS. Niektorí z nich ale s prezenčnou formou nesúhlasia. "Požiadavku na konanie zasadnutia Mestského zastupiteľstva formou videokonferencie už vznieslo viac poslancov a ako sa ukázalo, táto požiadavka v tejto extrémne zlej pandemickej situácii je oprávnená. Nikto si predsa nesmie dovoliť ohroziť zraniteľné skupiny obyvateľov, poslancov a zamestnancov mestského úradu," povedal Roman Vaľo z poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross