No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Program Dňa mesta predčasne ukončil dážď

6. mája 2010 |  | | |

Rimavskosoboťania si počas včerajšieho dňa pripomenuli 676. výročie udelenia výsadných práv a slobôd mestu. Oslavy Dňa mesta boli spojené s kultúrnym programom na Hlavnom námestí, s viacerými sprievodnými podujatiami ako aj s tradičným jarmokom v centre mesta.

Od rána prebiehala na Námestí Štefana Marka Daxnera okresná súťaž v poskytovaní prvej pomoci. Ako Rimava.sk informovala Mária Majerčíková, riaditeľka územného spolku Slovenského Červeného kríža, súťaže sa zúčastnilo osem družstiev. Najlepšie obstáli študenti rimavskosobotského Gymnázia Ivana Kraska.

Na Hlavnom námestí zatiaľ prebiehal kultúrny program. V ňom sa počas celého dňa predstavili tanečníci, športovci, dychová hudba Sobotienka, krúžky a súbory Centra voľného času Relax ako aj folkloristi. Večerné vystúpenie hudobných skupín narušilo nepriaznivé počasie, kvôli búrke bol program predčasne ukončený.
Súčasťou osláv Dňa mesta je aj odovzdanie Ceny mesta na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Tento rok poslanci cenu udelili Jurajovi Svoreňovi, manželom Csomósovcom a folklórnemu súboru Háj.

Malohontská ulica, časť Hlavného námestia ako aj parkovisko za poštou patrili počas včerajšieho a dnešného dňa predajným stánkom. Ako pre Rimava.sk uviedla Jarmila  Hedvigiová z oddelenia strategického rozvoja mesta na mestskom úrade, celkovo bolo vydaných 157 povolení. Najviac z nich (120) na Ulicu Malohontskú, 14 pre stánky s občerstvením a 23 na Hlavné námestie, kde boli prevažne remeselníci.

Ako ďalšia v poradí v Rimavskosobotskom okrese Dni mesta oslávi Hnúšťa. V piatok, 28. mája, hudobný program spestrí prešovská formácia Chiki liki tu-a, v sobotu je hlavným bodom programu viac ako hodinový koncert populárnej slovenskej speváčky Jany Kirschner. Najsevernejšie mesto okresu, Tisovec, čakajú Dni mesta v júni.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross