No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. JANOVCE: Ľudová hudba, jedna z najlepších na Slovensku, oslávi v obci okrúhle výročie

24. februára 2012 |  | |

Ľudová hudba (ĽH) Ďatelinka, ktorá patrí medzi najlepšie na Slovensku, sa s primášom Ondrejom Molotom a jej sólistami predstaví v Rimavských Janovciach, neďaleko Rimavskej Soboty. Podľa slov starostu Stanislava Krahulca, ktorý pre občanov vystúpenie zorganizoval a zároveň naň pozýva aj širokú verejnosť, folkloristi vystúpia v programe „Zahrajže nám Ďatelinka„ pri príležitosti štyridsiatich rokov pôsobenia ĽH v slovenskej kultúre. Pri tejto udalosti vydala táto hudobná formácia knižnú publikáciu a už desiate CD.

Ľudová hudba vystúpi v približne dvojhodinovom programe v obecnom kultúrnom dome v sobotu, 3. marca, o 18.00 hod. Vstupné je 2 eur, mládež 1 euro.

Ďatelinka vznikla v roku 1971 ako štvročlenná skupina s primášom Ondrejom Molotom. Názov nesú podľa štvorlístka – ďatelinky. Ľudová hudba získala početné ocenenia na domácich i zahraničných festivaloch a súťažiach, účinkovala aj v známych filmoch ako napríklad Pacho, hybský zbojník či v televíznom programe Anderov rebrinák. Na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou Detva 2009 sa program ĽH Ďatelinka so sólistami a hosťami Zahrajže nám, Ďatelinka, stretol s veľkým ohlasom u divákov a vysielala ho STV. Ďatelinka sa vysokým interpretačným majstrovstvom a dosiahnutými úspechmi zaraďuje medzi najlepšie na Slovensku.


.

Platená reklama

Pri platených reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. Možnosť komentovať je pri týchto článkoch dostupná len na výslovné želanie klienta.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross