No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO/VIDEO-R. SOBOTA: Akustický koncert Lenky Filipovej zaplnil divadelnú sálu

lenka-filipova0Česká speváčka, gitaristka a hudobná skladateľka Lenka Filipová zaplnila divadelnú sálu rimavskosobotského Domu kultúry. Jej akustický koncert s vynikajúcimi hudobníkmi klaviristom Ondřejom Hájkom a írskym Angličanom Seanom Barrym si prišli vypočuť stovky divákov a priaznivcov. Okrem výberu známych pesničiek „Zamilovaná“ a „Prý se tomu říká láska“ si diváci v podaní tohto skvelého tria vypočuli ukážky z gitarovej klasiky, francúzskeho šansónu a írskej ľudovky. Podľa Lenky Filipovej keltské balady tvoria miesto v jej repertoári odkedy hrá so svojím hosťom írskym Angličanom Seanom Barrym, jednu z nich zaspievala aj v jeho doprovode na starú keltskú harfu. Ako spomenula, skladba v starom jazyku Keltov je náročná ale má ju najradšej a je vystrihnutá ako z Pána prsteňov.

Akustický koncert Lenka Filipová - Rimavská SobotaKomornú atmosféru dotvárala Lenka Filipová, ktorá je pravdepodobne jedinou českou a slovenskou interpretkou spájajúcou klasickú gitaru so spevom, aj na dve svoje gitary. Podľa jej slov ich má šesť a každá z nich má svoju úlohu a funkciu. Na každú sa pritom podľa nej cvičí a hrá inak, čo je dosť náročné. Ako však podotkla, hlavné však je, že každá gitara sa jej odmení vždy tým, že jej ponúkne iný motív. S úsmevom však podotkla, že na druhej strane ale niektorá z gitár býva aj žiarlivá, keď hrá na tú druhú. Najbližšie však má ku klasickej gitare, s ktorou hráva asi najdlhšiu dobu.

Diváci Lenku Filipovú odmenili standing ovation. Po skončení koncertu sa ešte venovala fanúšikom, podpisovala im karty a CD-čka, a fotila sa s nimi.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross