No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: FS Háj sa zúčastnil medzinárodného folklórneho festivalu v Čiernej Hore

3. septembra 2022 | | |  | 
Foto: Andrea a Peter Haásovci

RIMAVSKÁ SOBOTA - Ako u členov FS Háj z Rimavskej Soboty býva zvykom, i tento rok sa im podarilo zúčastniť medzinárodného folklórneho festivalu, ktorý sa tentokrát uskutočnil v meste Herceg Novi v Čiernej Hore.

Ako uviedli vedúci folklórneho súboru Andrea Haásová a Peter Haás, 34-členná posádka tvorená z talentovaných tanečníkov a muzikantov, ktorú 18. augusta čakala 17-hodinová cesta, sa do R. Soboty vrátila 26. augusta.

Článok pokračuje pod reklamou


Manželia Haásovci vysvetlili, že usporiadateľ Festivalu piesní a tancov Herceg Novi zabezpečil pre účinkujúcich turistickú ubytovňu v neďalekej obci Zelenika.

Spoločne sa o ňu delili štyri rôzne folklórne súbory, pričom až dva z nich, vrátane FS Háj, pricestovali zo Slovenska. Práve to prinieslo mladým nadšencom folklóru príležitosť spoznať nových ľudí, získať nové kontakty a samozrejme, nezabudnuteľné spomienky.

Počas takmer siedmich festivalových dní, strávených v tejto turistami vyhľadávanej oblasti, sa konal krátky sprievod historickým centrom mesta Herceg Novi, ozvláštnený hudbou a spevom.

Článok pokračuje pod reklamou


"Po úspešnom vystúpení, na ktorom súbor prezentoval nielen svoje tanečné a muzikantské kvality, no v neposlednom rade slovenský folklór, sa členovia súboru tešili z voľných dní, strávených pri Jadranskom mori. Zahraničné zájazdy sú skutočne ukážkovým spôsobom, ako stmeliť vzťahy medzi ľuďmi, čo sa potvrdilo aj teraz. Či už išlo o dlhšie pôsobiacich členov alebo o tých novších, zabávali sa všetci spoločne ako jeden kolektív," povedali manželia Haásovci.

Ak aj ty inklinuješ k slovenským tradíciám, piesňam či tancom, a mal by si záujem stať sa členom tohto veselého zoskupenia milovníkov folklóru, dvere do tanečnej sály v CVČ Relax, kde spoločne trénujú, sú pre teba vždy otvorené. Nácviky sa konajú každý piatok od 16:00 do 19:00. Bližšie informácie vám poskytnú na telefónnom čísle 0915 849 253.

Manželia Andrea a Peter Haásovci sú vedúcimi FS Háj z Rimavskej Soboty 20 rokov, počas ktorých zažili a zorganizovali množstvo podobných zájazdov.

Spolupráca na texte s Beátou Fülöpovou.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross