No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Gemersko-malohontské múzeum si pripravilo pre rodiny s deťmi tvorivú dielňu

RIMAVSKÁ SOBOTA - Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote si pripravilo pre rodiny s deťmi tvorivú dielňu, ktorá je súčasťou najnovšej výstavy 70. výročie Prírodnej rezervácie Kurinecká dubina.

Tvorivá dielňa sa uskutoční budúci víkend, a to 25. júna 2022 (v sobotu) o 15:00 hod. Určená je rodinám s deťmi od 6 rokov.

Článok pokračuje pod reklamou


"Cieľom tvorivej dielne je ponúknuť rodinám s deťmi priestor pre trávenie voľného času v historických priestoroch múzea a zároveň hravou formou vzdelávať a prezentovať zbierkové predmety," uviedla lektorka, PR-referentka a kultúrno-výchovná referentka v GMM Martina Oštrom Mareková. Témou tvorivej dielne sú obyvatelia dubových lesov.

V úvode sa návštevníci zoznámia s Prírodnou rezerváciou Kurinecká dubina, ktorá je najstaršou chránenou oblasťou v súčasnej pôsobnosti Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina.

Predmetom ochrany je starý dubový porast ako zachovalá ukážka typu nížinných lesov s predpokladmi pre hniezdenie vtáctva a výskyt bezstavovcov. "Kurinecká dubina je domovom najrôznejších živočíchov - motýľa európskeho významu ohniváčika veľkého, nášho najväčšieho chrobáka roháča veľkého, rôznych druhov vtákov, bezstavovcov a tiež netopierov. Práve počas tvorivej dielne si deti spolu s rodičmi vyrobia netopiera." V závere dielne čakajú návštevníkov hravé úlohy.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross