No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Na Župných trhoch sa predstavia regionálni remeselní výrobcovia či farmári

Zdroj foto: FB Za horami, za dolami

RIMAVSKÁ SOBOTA - Po minulom piatku (17. 6.), kedy sa Župné trhy uskutočnili na lučeneckom námestí, miestni producenti a farmári zavítajú aj do Rimavskej Soboty.

Podporiť regionálnych remeselných výrobcov budete môcť 1. júla (v piatok), v čase od 10-tej do 20-tej hodiny na Hlavnom námestí.

Článok pokračuje pod reklamou


Vo svojich stánkoch vám ponúknu rôzne lokálne výrobky tradičnej remeselnej výroby alebo lahodné produkty z miestnych fariem.

"Župné trhy podporujú regionálnych remeselných výrobcov, malých pestovateľov a chovateľov v rámci Banskobystrického kraja a vytvárajú nový prezentačný a predajný priestor. Tak pomáhajú zviditeľniť a priblížiť ich prácu, rozmanité príbehy a život, ktorý zasvätili zachovávaniu odkazu predkov mladším generáciám," priblížila župa.


POZRITE SI, AKO TO VYZERALO NA ŽUPNÝCH TRHOCH V LUČENCI


Na trhoch budete môcť ochutnať aj výrobky miestnych ľudí z BBSK, ktoré vyrábajú z lokálnych surovín s ohľadom na zachovávanie tradícií.

K podujatiu bude pripravený aj sprievodný program v podobe vystúpenia detského folklórneho súboru a tvorivých dielní.

Od 10:00 do 12:00 hod. budú pripravené tvorivé dielne s Evou Urbanovou - Pečenie zo slaného cesta. Od 13:00 do 15:00 hod. sa môžete zapojiť do tvorivých dielní s Petrom Tatárikom - Hrnčiarsky kurz. A od 16:00 do 16:30 hod. si budete môcť pozrieť Vystúpenie DFS Hájik a Hájiček z Rimavskej Soboty.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross