No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Poslanci odsúhlasili dofinancovanie k projektu na rekonštrukciu divadelnej sály

1. decembra 2021 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Jedným z bodov, ktorý prerokovali poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva, bolo aj schvaľovanie finančných prostriedkov na spolufinancovanie projektu „Rekonštrukcia divadelnej sály Domu kultúry Rimavská Sobota“. Za spolufinancovanie zahlasovalo všetkých 11 prítomných poslancov.

Riaditeľka MsKS Milana Jutková vysvetlila, že finančné prostriedky by putovali najmä na výmenu 461 miest na sedenie, ktoré v minulosti inicioval už aj poslanecký klub.

Článok pokračuje pod reklamou


„Cieľová suma z výzvy Ministerstva kultúry SR je 200-tisíc eur a minimálna suma poskytovaných finančných prostriedkov je 30-tisíc eur. Ja mám v návrhu okrem sedačiek aj výmenu osvetlenia, ktoré by mohlo stáť približne 50-tisíc eur. Išlo by o modernizáciu osvetlenia v hľadisku, na rampe, tiež javiskové a hľadiskové osvetlenie s ovládaním, ktoré by bolo na jednom mieste v osvetľovacej kabíne a ovládalo by sa pomocou mixpultu,“ vysvetlila riaditeľka.

Ako uviedla, výzva je podmienená zvýšením kvality služieb a podmienkou je zvýšenie hygienických štandardov.

„Projekt bol podaný na Ministerstvo kultúry SR, a to 5. novembra. V tomto momente je dôležité doloženie nevyhnutnej prílohy schválenia kofinancovania, ktorá sa pošle dodatočne,“ uviedla riaditeľka.

„Opäť vás idem pochváliť za aktivitu, ktorá je mimo rozpočtu mesta, a to mi hlavne mi ide,“ vyjadril sa poslanec Michal Demeter. Zároveň poslanec položil riaditeľke otázku, či boli použité finančné prostriedky, ktoré poskytli poslanci v rámci vzdania sa časti svojich poslaneckých odmien. „Na mestskej rade som predložila, že by sme ich použili ako súčasť tohto dofinancovania, ale úvaha je aj taká, že ak tento projekt nebude úspešný, tak by sme spomínané finančné prostriedky použili na výmenu osvetlenia," povedala Jutková.

Článok pokračuje pod reklamou


„Okrem športu je mi tak isto blízka aj kultúra. Treba podporiť kultúru a aj rekonštrukciu divadelnej sály. Kvitujem túto aktivitu," vyjadril sa poslanec Tibor Figei.

„Som rád že MsKs reagovalo na výzvu Ministerstva kultúry SR. Treba ju využiť a zrealizovať sedadlá aj osvetlenie. Som za podporenie tohto návrhu, predsa sa len zub času podpísal aj na dome kultúry," vyjadril sa poslanec Štefan Baláž.

„Súhlasím s vaším návrhom, financie, by sme mohli v prípade neúspešného projektu presunúť na návrh výmeny osvetlenia," doplnil Demeter.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross