No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Transistor opäť útočí!

transistor2013Do Rimavskej Soboty sa opäť vracia populárne kultúrne podujatie pre mladých – Transistor, ktoré sa už niekoľkokrát postaralo o výbornú zábavu a predstavilo domácemu publiku kvalitných umelcov zo slovenskej scény a zahraničia.

Organizátori Transistor crew v spolupráci s partnermi  MsKS a OZ Oxymoron prinášajú tentokrát až trojdňové podujatie, na ktorom si určite každý príde na svoje. Okrem hudobnej, fotografickej a vizuálnej sekcie sa program rozšíril o filmovú a športovú sekciu. Celé podujatie je zamerané na tému vesmír a jeho záhady. V tejto tematike sa nesú celkové vizuály podujatia ako aj videoprojekcie. Séria podujatí Transistoru nesie prímenie TransMission. Ide o špeciálny projekt, ktorý iniciovali mladí ľudia z Rimavskej Soboty.  TransMission je kultúrna misia na podporu kultúry mladej generácie. Projekt sa uskutočnil s podporou spoločnosti Telefónica Slovensko a v spolupráci s Nadáciou Ekopolis v rámci programu O2 Think Big.

Už tento piatok – 28. júna odštartuje Transistor podujatie v GAB klube. V hudobnej sekcii vystúpia najvýznamnejší predstavitelia elektronickej tanečnej hudby ako napríklad DJ Gabanna, MC Aktiff alebo MC Gleb a Komander, ktorí dokážu výborne rozprúdiť hviezdnu zábavu. Priestory budú spestrené výstavou troch talentovaných fotografov Mili Vanilli - RS, Henrieta Stepanovsky – USA / RS, Richard Bolčo –RS, ktorí vytvorili niektoré práce špeciálne na tému vesmír.

Samozrejme nebude chýbať ani diskusia o vesmíre. Skloňovať sa budú otázky dotýkajúce sa záhad vesmíru alebo projektu Oportunity na Marse. Pozvanie na diskusiu prijal aj vedúci sekretariátu Slovenského zväzu astronómov a riaditeľ Hvezdárne v RS –RNDr. Pavol Rapavý.

V rámci filmovej sekcie sa vám v sobotu 29.júna predstaví výber najlepších filmov mladých slovenských tvorcov z nesúťažnej prehliadky krátkych filmov Filmonáda, ktorú organizuje nitrianske občianske združenie Zelená Zebra. Premietanie sa uskutoční večer na terase v bare Dekáč, kde sa  návštevníci môžu tešiť na filmy zo štyroch kategórií: animácia, krátky hraný film, dokument a videoart.  Zároveň sa odpremietajú v premiére aj fotografie z piatkového podujatia.

Sériu podujatí ukončí športová akcia v piatok 5. júla v skateparku Načo štýl v areáli Amfiteátra v Rimavskej Sobote, kde sa uskutoční slovenská skateboardová súťaž. Súťažiť sa bude v troch kolách o finančné odmeny a ďalšie atraktívne ceny. Podujatie bude samozrejme sprevádzať kvalitná hudba, občerstvenie, moderátor a aj ďalšie prekvapenia, ktoré nám ešte usporiadatelia nechceli prezradiť. Každopádne sa však máme na čo tešiť.

Transistor sa rozhodne postará o výborný štart leta v Rimavskej Sobote s trojicou atraktívnych podujatí, ktoré by si milovník športu a súčasného moderného umenia mladých nemal nechať ujsť.
[media url="http://www.youtube.com/watch?v=IZBZkDl2oiY" width="600" height="400"] Viac informácií sa môžete dočítať na Transistor  facebook stránke alebo na stránke podujatia.

Všetkých srdečne pozývame!

Transistor TransMission poster

Zdroj: Transistor, Sponzorovaný článok (Rimava.sk je mediálny partner podujatia)
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross