No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Už čoskoro sa budete môcť začítať do Denníka storočnej dámy. Riaditeľ ZUŠ pozýva na krst novej knihy

21. novembra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Občianske združenie pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) a občianske združenie Oxymoron pozývajú divadelnú a literárnu verejnosť na krst knihy s názvom Denník storočnej dámy, ktorá je súhrnom histórie divadelných udalostí v meste Rimavská Sobota od začiatku 19. storočia po súčasnosť.

Autorom knihy je riaditeľ ZUŠ Marian Lacko, ktorý však na túto prvýkrát komplexne spracovanú tému nebol úplne sám. Kniha má niekoľko spoluautorov, ktorými menovite sú Nikoleta Molnárová, Igor Lacko, Dana Turanská, Viera Slatinská, Ondrej Laciak, Alžbeta Tomkuljaková a Silvia Pavlíková. Odborným konzultantom sa stal Ľubomír Šárik.

Článok pokračuje pod reklamou


Kniha vychádza v období, keď si rimavskosobotskí ochotníci pripomenuli 101. výročie od uvedenia prvej po slovensky hranej hry v meste. Divadelníci ju odohrali 14. februára 1920 vo Veľkej dvorane Župného domu.

„Išlo o hru nemeckého autora Rodericha Benedixa s názvom Nežné príbuzenstvo, ktorú súčasní divadelníci po vyše sto rokoch oprášili a zahrali ju už trikrát. O tejto hre spred vyše sto rokov, ale aj o mnohých iných detailoch divadelnej histórie, sa dozvie verejnosť v sobotu 27. novembra o 17-tej hodine v Divadle Havran v ZUŠ, na ulici Svätoplukova 20, počas uvedenia knihy do života,“ pozýva na udalosť Marian Lacko.

Vstup je pre pandemickú situáciu v režime OP – očkovaní a tí, čo prekonali COVID-19.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross