No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: deti čakajú Rozprávkové prázdniny, MsKS si pre ne pripravilo niekoľko predstavení počas celého leta

RIMAVSKÁ SOBOTA – Toto leto si Mestské kultúrne stredisko pre deti pripravilo rozprávkový program. Začne sa už 4. júla divadelným predstavením.

ROZPRÁVKOVÉ PRÁZDNINY 2021 je projekt pozostávajúci zo sledu nedeľných detských predstavení v príjemnom prostredí v Mestskej záhrade v tieni stromov. Predstavenia sú pre najmenších divákov a ich rodičov sprístupnené zdarma, rozložené sú do obdobia letných prázdnin. „Vybrali sme interpretov a divadlá, ktoré sme ešte nemali možnosť v Rimavskej Sobote vidieť a ktoré nás zaujali tematikou ako aj nenáročnosťou na priestor,“ vysvetlilo MsKS v Rimavskej Sobote.

Článok pokračuje pod reklamou



Projekt z verejných zdrojov podporil Banskobystrický samosprávny kraj. Organizátorom podujatia je OZ Oxymoron v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenia uskutočnia v Dome kultúry.

PROGRAM

4. júla o 17.00 hod. Divadlo pod balkónom / KRAJČÍR NITÔČKA / 4+

Kedysi dávno, v jednom malom, zapadnutom, ale krásnom mestečku, kde aj voda v potokoch a riekach tiekla pomalšie, kde vtáci na oblohe hore bruchom plachtili a vo vetre sa nechali unášať, kde sa nikto z ľudí nikdy nikam neponáhľal, žil jeden šikovný remeselník – krajčír Demeter Nitôčka. Ale nie je to len taký obyčajný krajčír. Je najlepší. Šije bez rozdielu pre všetkých bohatých aj chudobných. Dokonca chudobným šije aj zadarmo. A vďaka tomu o ňom idú tie najlepšie chýry. Demeter už takmer ani nespáva, aby všetkých uspokojil a načas všetko ušil. Keď tu zrazu mu na dvere, ktosi zabúcha a ...  Ale to, čo sa potom stane, sa dozviete v našom príbehu.

18. júla o 17.00 hod. Divadlo Žihadlo / DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ / 3+

Rozprávku Dlhý Široký a Bystrozraký rozpráva a popri tom fotografuje umelec zo srdca Európy fotograf Róbert Fógotraf.

8. august o 17.00 hod. Stopar's cowboy show / ŽIVOT KOVBOJA / 3+

Zábavno-vzdelávacie predstavenie zo života kovbojov, v ktorom deti nielenže uvidia prácu s lasom, jedinečnú šou s bičmi, ale aj sami sa stanú splašeným dobytkom, ktoré potrebuje kovboj Stopár pochytať do lasa. Na svoje si prídu nielen deti ale aj rodičia.

13. augusta o 17.00 hod. / Amfiteáter Miro Jaroš / TURNÉ DO PRAVEKU / 3+

S novým, letným programom sa vydáme na dobrodružnú cestu za dinosaurami, no nezabudneme ani na Planéty či čarovné prázdniny U babičky. Na koncerte si s kapelou zaspievate a zatancujete aj na najväčšie hity. Vstupné: 12€ / predaj vstupeniek v MsKS a na www.kulturars.sk

22. august o 17.00 hod. Harry Teater / TRI ROZPRÁVKY / 3+

Činoherno-bábkové predstavenie s pesničkami. Deťom sú postupne bábkovým sprievodcom Pipom predstavované rôzne typy bábok, krátka história ich vzniku a aké sú rozdiely v ich vodení. Potom sa s jednotlivými typmi bábok odohrajú rozprávky: Zvedavá princezná, Princezná a drak, Popletená maňuška.

5. september o 17.00 hod. Divadlo Oskar / KOCÚR V ČIŽMÁCH / 3+

Divadelné predstavenie Kocúr v čižmách – činoherná rozprávka, ktorá ku vám prinesie krásnu myšlienku šikovnosti, odvahy a pomoci priateľovi. Deti s nami prežijú napínavé dobrodružstvá a kocúr v čižmách sa stane ich priateľom, ktorý im ukáže, ako si treba veriť a ako sa netreba v živote vzdávať. Okrem prešibaného kocúra sa už na deti teší aj dobrý Janko, milý kráľ, veľký obor a nebude chýbať ani krásna princezná. Celý príbeh je plný veršov, prísloví, porekadiel, ostrovtipu a veselých pesničiek.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross