No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: V hre je rekonštrukcia miestneho amfiteátra

2. júna 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – V hre je rekonštrukcia miestneho amfiteátra. Podľa poslanca Zoltána Cziprusza, ktorý je zároveň aj krajským poslancom, by Banskobystrický samosprávny kraj mohol prispieť na tento účel sumou 100-tisíc eur. Nič však zatiaľ nie je isté.

Na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva (31. 5.) pri schvaľovaní III. zmeny rozpočtu poslanec Zoltán Cziprusz z klubu Aliancia – Szövetség navrhol, aby z mestského rozpočtu vyčlenili na rekonštrukciu miestneho amfiteátra 150-tisíc eur. „Na krajskom zastupiteľstve koncom júna budeme prerozdeľovať prebytok hospodárenia. My, poslanci z Aliancie, sa snažíme nejaké peniaze doniesť aj do nášho okresu. Je veľká pravdepodobnosť, že by sme vedeli 100-tisíc eur doniesť do Rimavskej Soboty,“ avizoval poslanec s tým, že by išlo o financie na rekonštrukciu miestneho amfiteátra.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej uviedol, keďže amfiteáter je majetkom mesta, nemôžu očakávať, aby kraj prispel väčšou sumou. Preto navrhol, aby z mestského rozpočtu išla na rekonštrukciu čiastka 150-tisíc eur. Spolu by tak na tento účel mohlo byť použitých 250-tisíc eur.

Podľa jeho slov si s riaditeľkou MsKS Milanou Jutkovou amfiteáter prešiel. Medzi najpotrebnejšie rekonštrukcie zaradili napríklad: komplexná výmena elektroinštalácie v celom objekte okrem technickoadministratívnej budovy, rozvodová skriňa na javisku, hlavná rozvodová skriňa, osvetlenie hľadiska z premietacej kabíny, osvetlenie pokladní, bezpečnostné kamery s nočným videním, komplexná rekonštrukcia bleskozvodov, oprava vonkajších plášťov premietacej kabíny, oprava povrchu javiska, oprava oplotenia, oprava vstupných brán, komplexná rekonštrukcia hľadiska, oprava schodísk, výmena lavičiek za sedačky s operadlom - ideálne sklopné, inštalácia smetných košov do hľadiska, inštalácie ventilačného systému na zníženie vnútornej vlhkosti toaliet, izolácia vonkajších plášťov toaliet.

„Nehovorím, že všetko by sme vedeli spraviť za 250-tisíc eur, ale asi len to najdôležitejšie,“ dodal Zoltán Cziprusz s tým, že ide o využívané miesto.

Poslanci návrh na vyčlenenie financií podporili. Čiastka však bude vyčlenená len v tom prípade, ak sumou 100-tisíc eur prispeje aj BBSK.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross